לפני למעלה מ-30 שנה, מסאקי אימאי פרסם את הספר פורץ הדרך ‘Kaizen: The Key to Japan’s Competitive Success’. קאי=שינוי, זן=טוב "קאיזן"
Read More
איקיגאי מורכב משילוב המילים "איקי" שמשמעותה "לחיות", ו"גאי" שמשמעותה "בעל ערך". המשמעות המילולית של המושג
מרכיבים: בשביל התחתית: ספריי בישול נון-סטיק כ-20 ביסקוויטים/ עוגיות ג'ינג'ר חתוכים לחתיכות (בערך 2 כוסות) 4 כפות חמאה ללא מלח מומסת 1/8 כפית מלח
מרכיבים: עבור הבסיס: 1 ½ כוסות פירורי ביסקוויט 1/3 כוס חמאה מומסת ללא מלח 2 כפות סוכר מגורען עבור המילוי: 3 חבילות גבינת שמנת מרוככת 1 כוס
מרכיבים: חבילת אטריות אודון 3 שיני שום קצוצות 1 כוס שמנת מתוקה 1 כף שמן צ'ילי 1 כף סוכר מלח אם צריך 2 פרוסות גבינת ג'דר 1/4 כוס גבינת מוצרלה
מרכיבים: 200 גרם ספגטי מחיטה מלאה 2 כפות שמן זית כתית מעולה 200 גרם פטריות שיטאקי טריות פרוסות (בערך 5 כוסות) 2 כפות מיסו לבן 1/4 כוס חמאה ללא
מרכיבים: 2 פילה סלמון (60 גרם כל אחד) 1 גרם מלח קמצוץ פלפל 10 גבינת גאודה מגורדת ⅓ כף שומשום שחור 4 פלפלי שישיטו ⅓ כף רוטב סויה ⅓ כף מירין ⅓ כף
מדריך עבודה עם מכונת הקרח של SWAN והכנת קרח מושלם לקקגורי קינוח קרח יפני לפני השימוש יש להוריד את הסכין למצב 0 המצב הנמוך ביותר פותחים את
הווסאבי הוא צמח ממשפחת המצליבים, מכונה גם "חזרת יפנית" ונמצא בשימוש נרחב במטבח היפני. הצמח כולו ניתן לאכילה, מהגזע ועד הגבעולים, העלים
מתכון לקדירת שוקי עוף פיוז'ן, של נורית פלד מהבלוג "טעמיים כי טוב" מנה המשלבת מזרח ומערב – יש בה מיפן ומאיטליה. מרכיבים: 16 שוקי
מרמלדת מיסו/ מתכון באדיבות אלעד אלבי מרכיבים: 2 כפות ריבת תפוז מרירה או כמות שווה של קליפת תפוז טחונה עם סוכר 1/4 כפית מיץ יוזו 100% טהור 1/2 כוס
קערית יוגורט מאצ'ה ואוכמניות מרכיבים: 1/2 כוס יוגורט יווני 2 כפות אבקת מאצ'ה 1/4 כוס אוכמניות כחולות קורט זרעי צ'ויה ופשתן. זרזיף דבש מקומי
מרכיבים: 1 ליטר חלב 200 גרם שוקולד מריר 70 אחוזי קקאו (אם אין אז גם פחות יהיה טוב) . 4 כפות שוקולית לאפייה 7 כפות קורנפלור גדושות בלולות בכוס מים
פונזו הוא רוטב יפני פופולארי, שמתמזג נהדר עם דגים נאים בעיקר. איך מכינים רוטב פונזו? פשוט למדי! לוקחים: 70 גרם מירין 10 גרם סאקה (ניתן למצוא
חברת ימה וקדמה והשף בועז צאירי יצאו לחוויה משותפת של בישול ויצירה. והפעם השף בועז צאירי מלמד אותנו כיצד להכין מחית מיסו ביתי. מרכיבים 400
למה כדאי לכם לשתות אמאזקה: האמזאקה עשיר בויטמינים ומינרלים וישנם יתרונות בריאות ויופי בצריכת המשקה עד כדי כך שהוא משווה לעירוי/ אינפוזיה
מה זה בעצם יוזו סאקה/ ליקר יוזו ואיך אמורים לשתות אותו? יוזו הוא פרי ממשפחת ההדרים שגדל ביפן. צבעו צהוב וגודלו כגודל שזיף עד תפוז, אך צורתו דומה
שלושה אלמנטים לוקחים חלק בהכנת הסאקה- מים, אורז, שמרים. אך יותר מהכול הסאקה הוא תוצאה תהליך תסיסה של האורז. המים רכיבים כ-80% מהסאקה, לכן השימוש
ההיסטוריה של הסאקה הסאקה מזוהה עם התרבות היפנית כבר מתקופות עתיקות. במהלך השנים תרבות הסאקה התפתחה בכדי לשלב טכניקות ייצור מודרניות, אך הקונספט
על פי מה נקבעת איכות הסאקה? מחיר הסאקה מושפע מגורמים רבים אשר ישפיעו כמובן גם על טעמו של המשקה. בכתבה הבאה נלמד כיצד נקבע מחירו של הסאקה
טוֹגִ'י סאקֶה מיוצר בקוּרַה (מבשלה): יש מאות כמו קוּרַה ביפן ממבשלות קטנות למפעלים גדולים בבעלות מחודשת. טוֹגִ'יזה שם של המבשלה המרכזית של
חימום בסיר שלב א נמלא את קנקן החרס בכ 90% מתוכלת הקנקן ונעטוף את הקנקן בניילון נצמד. שלב ב מלאו את הסיר
מהו הסאקה? הסאקֶה היפני הידועה 'כניהונשו' או ביפנית 日本酒 פירוש שתי האותיות הראשונות הוא יפן, והאות השלישית זה סימן גנרי למשקאות אלכוהוליים.