מתכון לפודינג שוקולד בציפוי קרם פטיסייר יוזו של בלוגרית לאה זוהר

פודינג-שוקולד-קרם-פטיסייר-יוזו

מרכיבים:

1 ליטר חלב

200 גרם שוקולד מריר 70 אחוזי קקאו (אם אין אז גם פחות יהיה טוב) .

4 כפות שוקולית לאפייה

7 כפות קורנפלור גדושות בלולות בכוס מים קרים

8 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:

בסיר גדול מניחים חלב, סוכר, שוקולד ושוקולית ומביאים לרתיחה .

לפני שמגיע לנקודת הרתיחה בוללים בזהירות את הקורנפלור המומס ומביאים לדייסה סמיכה וטעימה .

מוזגים לכוסות יפות ומצננים .

בינתיים מכינים את הציפוי הטעים:

1/2 ליטר חלב

3 חלמונים

3 כפות קורנפלור בלולות בכוס חד פעמית חלב קר

5 כפות סוכר לבן

כפית מיץ יוזו

יוזו 100% טבעי

 

3 זסטים עבים של קליפת לימון או ליים ואפשר גם תפוז .

לקישוט קונפיטורה של פרי אדום – תותים ,פירות יער או מה שאוהבים .

בקלחת קטנה מחממים חלב וסוכר ומוסיפים את קליפת פרי ההדר שלנו .

כשמגיע כמעט לרתיחה  לוקחים במצקת מהחלב ועושים השוואת טמפרטורות עם בלילת הקורנפלור שטרפנו לתוכה את החלמונים  ויוצרים דייסה חלקה מאוד .בוחשים לתוכה את מיץ היוזו .

מעבירים בכף מעל פודינג השוקולד שלנו ומצננים .

בכל כוס מניחים בכפית מהקונפיטורה שלנו .

מצננים היטב ומגישים לקינוח הארוחה שלנו .

המתכון באדיבות הבלוגרית לאה זוהר