מתכון קדירת שוקי עוף פיוז'ן

מתכון לקדירת שוקי עוף פיוז'ן, של נורית פלד מהבלוג "טעמיים כי טוב"

מנה המשלבת מזרח ומערב – יש בה מיפן ומאיטליה.

מרכיבים:

16 שוקי עוף
8 גזרים צבעוניים
2 בצלים אדומים
4 שאלוטים
פרוסות מחצי לימון
4 שיני שום

למשרה:
חצי כף בזיליקום יבש
5 כפות שמן זית
כף סירופ מייפל טבעי
כף מיסו בהיר טבעי טרי
4 כפות רוטב סויה דלת נתרן 

הוראות הכנה:

פורסים בצל דק מניחים כמצע בתחתית התבנית. מסדרים על הבצל שוקיים, ביניהן מסדרים גזרים, פרוסות לימון, שום ושאלוטים חתוכים לרבעים.
מערבבים את חומרי המשרה, יוצקים מעל העוף והירקות, מכסים משגרים ללילה במקרר.
למחרת אופים בתנור שחומם מראש, קודם כל מכוסה, חצי שעה בחום גבוה, אחר כך, מסירים כיסוי, מנמיכים לבינוני, אופים עוד חצי שעה.

הריחות המתפשטים בחלל הבית יזניקו את כולם לשולחן, הטעמים ישאירו אותם.

בתיאבון!

מתכון לקדירת שוקי עוף פיוז'ן, של נורית פלד מהבלוג טעמיים כי טוב

 

צילום: נורית פלד