מתכון לרוטב פונזו

פונזו הוא רוטב יפני פופולארי, שמתמזג נהדר עם דגים נאים בעיקר.

איך מכינים רוטב פונזו? פשוט למדי!

לוקחים:
70 גרם מירין
10 גרם סאקה (ניתן למצוא מגוון סוגי סאקה באתר של ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/shop/)

להרתיח ולתת לאלכוהול להתנדף קצת וליצוק לתוך קערית.

לוקחים:
120 גרם מיץ יוזו טהור
1 גרם רוטב סויה איכותי
4 גרם מלח

להוסיף לקערית ולערבב, להוסיף 5 סמ"ר אצת קונבו מיובשת (לא חובה).

להשאיר לילה במקרר, להוציא את האצה המיובשת.

הפונזו מוכן!!

המתכון מתוך הסרטון ביוטיוב: