איך לחמם סאקה

חימום בסיר

שלב א
נמלא את קנקן החרס בכ 90% מתוכלת הקנקן ונעטוף את הקנקן בניילון נצמד.

 

 

 

 

 

 

שלב ב
מלאו את הסיר במים פושרים , והניחו את קנקן החרס במרכז הסיר. יש למלא כי מחצית מהקנקן מכוסה במים.

 

 

 

 

 

שלב ג
הוציאו את קנקן הסאקה מסיר המים וחממו את המיים עד רתיחה וסגרו אצ האש

 

 

 

 

 

 

שלב ד
לאחר שסגרנו את האש הניחו את קנקן הסאקה במרכז הסיר למשך כ 2-3 דקות (לאחר כיבוי האש). המפתח בחימום סאקה הוא לחמם את הסאקה בזמן הקצר על מנת שהאלקוהול לא יתאדה ולא יישרף

 

 

 

 

שלב ה
הסירו את הנילון מהפיה של הקנקן

 

 

 

 

 

 

שלב ו
הוציאו את הקנקן מהסיר  ותהנו מסאקה חם ואיכותי
*שימו לב הקנקן יהיה חם אז יש להחזיק בזהירות רבה

 

 

 

 

 


חימום במיקרו

שלב א

נמלא את קנקן החרס בכ 90% מתוכלת הקנקן ונעטוף את הקנקן בניילון נצמד.

 

 

 

 

 

 

חימום ב

נחמם במיקרו למשך 1:30-02:30 דקות
על מנת להגיע לטמפרטורה 40-45 מעלות.
שימו לב לא לחמם יותר מידי על מנת שהסאקה לא ישרף

 

 

 

 

המלצות לסאקה חם :

  • מומלץ לשתות בטמפרטורה של בין 40-45 מעלות
  • כמו כן מומלץ להגיש בחורם ולצד מנות דגין יקיטורי וכל מנה יפנית אחרת תהנו

להתנסות וליהנות מטעמים שונים ניחוחות בטמפרטורות שונות

טמפרטורות שונות של סאקה והיחודיות של כל מעלה :

ישנם הבדלים בין שתית סאקה בטמפרטורות שונות  ולכל טמפרטורה יש את היחודיות שלה ואת הגוון שהיא מוציאה מהסאקה :

טמפרטורת חדר (Hinatakan)

טמפרטורה לשתיה  -30 מעלות

חום בקבוק – קריר מעט

ארומה -ניחוח עדין

פושרים  – (Hitohadakan)

טמפרטורה לשתיה – 35 מעלות

חום בקבוק – חמימות קלה

ארומה -טעם מתפשט על פני החיך, ניחוח נעים של אורז וקוג'י

טמפרטורת גוף (Nurukan)

טמפרטורה לשתיה – 40 מעלות

חום בקבוק – חמים אך נעים להחזיק

ארומה -ארומה חזקה

חם -( Jokan)

טמפרטורה לשתיה – 45 מעלות

חום בקבוק –  מעט אדים צריכים להופיע כאשר מוזגים את הסאקה

ארומה -ניחוח עז

חם  מאוד -(Atsukan)

טמפרטורה לשתיה – 50 מעלות

חום בקבוק – זרם אדים צריכים להופיע כאשר מוזגים את הסאקה

ארומה -טעם קריספי עם  ניחוחות חדים

רותח- Tobikirikan

טמפרטורה לשתיה – 55 מעלות

חום בקבוק – בקבוק צריך להיות חם למגע

ארומה -ארומה חדה עם טעם יבש