17.06.2019
איך להכין מיסו ביתי עם השף בועז צאירי

חברת ימה וקדמה והשף בועז צאירי יצאו לחוויה משותפת של בישול ויצירה.
והפעם השף בועז צאירי מלמד אותנו כיצד להכין מחית מיסו ביתי.
מרכיבים
- 400 גרם קומה קוגי ( חבילה אחת )
- 400 גרם פולי סויה
- 200 גרם מלח
אופן ההכנה:
- פותחים את חבילת קומה קוגי במשטח העבודה
- מכניסים חבילת פולי סויה כ- 400 גרם לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה עד שהפולי הסויה מבושלים.
- מסננים את המים ומעבירים את פולי הסויה למשטח העבודה.
- מערבבים את הקוגי עם פולי הסויה בייחס של 1:1 על מנת לקבל שירה מיסו ( מיסו לבו )
- מוסיפים מעט מהנוזלים של פולי הסויה.
- תוחנים את המחית באמצעות בלנדר או ע"י מעיכה בקערה מסורתית
- סופגים בנייר סופג.
- מכניסים למיכל, מוסיפים מלח ומשאירים למשך 3 חודשים
- כשהמיסו מוכן, ניתן להכין ממנו "כדורי מיסו" ולשמור בקירור
- חבילה אחת של קומה קוגי
- מפזרים את הקוגי במשטח העבודה
- 400 גרם פולי סויה
- מרתיחים 400 גרם סויה
- מעבירים את פולי הסויה ללא הנוזלים
- מערבבים את פולי הסויה עם הקוג'י
- מוסיפים מעט ממי הבישול
- טוחנים בבלנדר
- או ידנית
- עד למרקם אחיד
- מכניסים למיכל
- מוסיפים מלח ומשאירים
- יוצרים כדורי מיסו