איך להכין מיסו ביתי עם השף בועז צאירי

חברת ימה וקדמה והשף בועז צאירי יצאו לחוויה משותפת של בישול ויצירה.

והפעם השף בועז צאירי מלמד אותנו כיצד להכין מחית מיסו ביתי.

 

מרכיבים

  • 400 גרם קומה קוגי  ( חבילה אחת )
  • 400 גרם פולי סויה
  • 200 גרם מלח

אופן ההכנה:

  • פותחים את חבילת  קומה קוגי במשטח העבודה
  • מכניסים חבילת פולי סויה כ- 400  גרם לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה עד שהפולי הסויה מבושלים.
  • מסננים את המים ומעבירים את פולי הסויה למשטח העבודה.
  • מערבבים את הקוגי עם פולי הסויה בייחס של 1:1 על מנת לקבל שירה מיסו ( מיסו לבו )
  •  מוסיפים מעט מהנוזלים של פולי הסויה.
  • תוחנים את המחית באמצעות בלנדר או ע"י מעיכה בקערה מסורתית
  • סופגים בנייר סופג.
  • מכניסים למיכל, מוסיפים מלח ומשאירים למשך 3 חודשים
  • כשהמיסו מוכן, ניתן להכין ממנו "כדורי מיסו" ולשמור בקירור