17.06.2019
איך להכין מיסו ביתי

חברת ימה וקדמה והשף בועז צאירי יצאו לחוויה משותפת של בישול ויצירה.
והפעם השף בועז צאירי מלמד אותנו כיצד להכין מחית מיסו ביתי.
מרכיבים
- 400 גרם קומה קוגי ( חבילה אחת )
- 400 גרם פולי סויה
- 200 גרם מלח
אופן ההכנה:
- פותחים את חבילת קומה קוגי במשטח העבודה
- מכניסים חבילת פולי סויה כ- 400 גרם לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה עד שהפולי הסויה מבושלים.
- מסננים את המים ומעבירים את פולי הסויה למשטח העבודה.
- מערבבים את הקוגי עם פולי הסויה בייחס של 1:1 על מנת לקבל שירה מיסו ( מיסו לבו )
- מוסיפים מעט מהנוזלים של פולי הסויה.
- תוחנים את המחית באמצעות בלנדר או ע"י מעיכה בקערה מסורתית
- סופגים בנייר סופג.
- מכניסים למיכל, מוסיפים מלח ומשאירים למשך 3 חודשים
- כשהמיסו מוכן, ניתן להכין ממנו "כדורי מיסו" ולשמור בקירור
- חבילה אחת של קומה קוגי
- מפזרים את הקוגי במשטח העבודה
- 400 גרם פולי סויה
- מרתיחים 400 גרם סויה
- מעבירים את פולי הסויה ללא הנוזלים
- מערבבים את פולי הסויה עם הקוג'י
- מוסיפים מעט ממי הבישול
- טוחנים בבלנדר
- או ידנית
- עד למרקם אחיד
- מכניסים למיכל
- מוסיפים מלח ומשאירים
- יוצרים כדורי מיסו