20.03.2023
חציל מטוגן בשמן עמוק עם רוטב חריף
תיאור המנה
חציל מטוגן בשמן עמוק עם רוטב חריף
מנה פיקנטית חמה ומלאה בארומה של סומסום
מתכון ל 20 סועדים
מרכיבים
- חצילים:______________________ 10 יחידות 1500 גרם
- בצל:________________________ 3 יחידות ( 300 גרם )
- עלי שיסו :____________________ 3 יחידות
- קוגי סויה:____________________ 10 כפות
- חומץ אורז ____________________5 כפות
- סוכר :_______________________5 כפות
- משחת שעועית:_________________1כפית
- שמן שומשום ללא קליה ___________לזילוף
- שמן צילי _____________________ לזילוף
שלב 1:
- חותכים חצילים לקוביות, משרים במים ומסננים.
- חותכים בצל לרצועות ועלי שיסו לרצועות דקות.
- מערבבים את מרכיבי A בקערה להכנת רוטב.
שלב 2:
- מוסיפים סיבוב אחד או שניים של שמן שומשום לשמן השומשום הלבן הסמיך ומחממים עד שהוא מגיע ל-170 מעלות.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהמשטח הופך שקוף.
- מוסיפים בצל ומטגנים במשך דקה עד שהמשטח הופך שקוף, לאחר מכן הוציאו את הבצל וטבלו אותו ברוטב משלב 1 כשהוא עדיין חם.
שלב 3
מוסיפים חצילים וכאשר הם מזהיבים, מוציאים וטובלים ברוטב באותו אופן.