ירקות שורש מוקפצים עם שמן שומשום

תיאור קצר

ירקות שורש מוקפצים בסגנון יפני מנת תוספת קלה וטעימה

המתכון מתאים ל 20 סועדים

מרכיבים

  • שורש לוטוס ( או ירק שורש אחר ) :_____________500 גרם
  • גזר :__________________________________400 גרם
  • שורש בקדוק או ירק שורש אחר :_______________500 גקם
  • פטריות יער ירדן (מיאטקה) __________________5 חבילות 500 גרם
  • שמן שומשום ללא קליה לטיגון_________________15 כפיות
  • סאקה גונמאי גינגו _________________________15 כפיות
  • סוכר:__________________________________5 כפיות
  • שמן שומשום קלוי:_________________________ לזלוף מעל
  • פלפל חריף:_____________________________ קמצוץ
  • שומשום לבן _____________________________

אופן ההכנה

שלב 1

  • חותכים את שורש הלוטוס לקוביות,
  • חותכים את הגזר לרצועות דקות
  • חותכים את שורש הברדוק לרצועות דקות.
  • קורעים ביד את פטריות יער ירדן ( maitake) לחתיכות.

שלב 2

  • שמים שמן שומשום ללא קליה  במחבת, מוסיפים את כל המרכיבים משלב ① ומטגנים עד לריכוך,
  • מוסיפים את הפלפל החריף ואת זרע השומשום 

שלב 3

מסיימים בפיזור שומשום, פלפל צ'ילי ושמן שומשום.