דג מוסר כבוש ברוטב קוג'י סויה מטוגן עמוק עם רוטב שמן שומשום

תיאור המנה

מנה קלה וביתית שמחממת את הלב  מתאים לארוחת צהרים לצד קערת אורז יפני מובחר

מתכון ל 20 סועדים

מרכיבים :

  • דג לבן חתוך- 20 חתיכות
  • עמילן תפוחי אדמה- 1 ק"ג
  • קוגי סויה – 340 מ"ל
  • מירין -340 מ"ל
  • סאקה גינגו  140 מ"ל
  • סוכר- 30 גרם
  • דאשי מפטריות חנה דונקו -400-500 מ"ל
  • בצל ירוק- 100 גרם
  • גומא לבנה-3 יחידות
  • שמן סומסום ללא קליה

אופן ההכנה

שלב 1 

מייבשים את הדג הלבן עם נייר מטבח. מפזרים מלח, פלפל ועמילן תפוחי אדמה.

שלב 2

מטגנים את הדג בשמן עמוק יוצקים 1 ס"מ של שמן שומשום  ללא קליה בתחתית המחבת,

מחממים ל-180 מעלות ומטגנים עד  שהדג  פריך.

שלב 3

מכינים את רוטב שמן השומשום

  • מחממים 3 כפות שמן שומשום במחבת.
  • מכן מוסיפים את הקוג'י סויה ,מירין, סאקה ציר הדאשי פטריות והגומא הלבנה 
  • מחממים את המרכיבי הרוטב העמילני בסיר על אש בינונית-גבוהה.
  • מערבבים היטב, מסירים מהאש כאשר מסמיכים.

שלב 4

מניחים דגים מטוגנים בשמן עמוק על צלחת הגשה, יוצקים מעל רוטב שמן שומשום, מפזרים בצל ירוק קטן.

בתאבון