מרכיבים
360 מ״ל אורז
50 גרם שורשי לוטוס
50 גרם גזר
1 אבורה
2-3 פטריות שיטאקי מיובשות ספוגות במים ומוחזרות
חצי גוש של קוניאקו
מלאי דאשי מתובל
200 מ;ל ציר דאשי
100 מ;ל שיטאקי-דאשי משיאקה מיובש במים
2 כפות סאקה
1 כף רוטב סויה
⅔ כפית מלח
1 כפית סוכר
לקישוט (לא חובה)
5-6 אפונת שלג מולבנים ופרוסות דק באלכסון

הוראות הכנה
שוטפים את האורז עד שהמים מתבהרים. משרים את האורז במים ומשאירים אותו
למשך 30 דקות.

חיתוך ירקות
פורסים שורשי לוטוס בעובי של 2 מ;מ ואז חותכים ל-6-8 חתיכות.
חותכים גזר לאורכים של 3 ס;מ, ואז למקלות בעובי 2 מ;מ .

חותכים אבוראז; לשניים לאורך. הניחו רצועה אחת על השנייה וחתכו אותן לרצועות
ברוחב של 4 מ;מ בניצב לחתוך הראשון. פורסים את קוניאקו לפרוסות בעובי 3 מ;מ, ואז
חותכים אותן למקלות קצרים בעובי 3 מ;מ.

סוחטים שיטאקי כדי להוציא מים (לשמור על נוזל השיטאקי)., ואז פורסים את השיטאקי
לפרוסות דקות. אם השיטאקי גדול, חותכים אותו לשניים, ואז פורסים כך שכל פרוסה לא
תהיה ארוכה מדי.

בישול ירקות ואורז
מוסיפים את מרכיבי ציר הדאשי המתובל למחבת על אש בינונית גבוהה. כשהציר מתחיל
לרתוח, מוסיפים שורשי לוטוס, גזר, אבוראז;, קוניאקו ופטריות שיטאקי. מבשלים 2 דקות
ומכבים את האש.
בעזרת מסננת מסננים את הנוזלים לקערה ומשאירים את הירקות והנוזל להתקרר.
כדי לבשל תערובת של אורז דביק ואורז קצר לפי רשימת המרכיבים, תזדקק ל-325 מ;ל
נוזל. בעזרת כוס מדידה, הוסיפו את כל הנוזל שנאסף והתאם עם מים

מסננים את המים מהאורז עד כמה שניתן באמצעות מסננת ומניחים את האורז בסיר
תחתון כבד, מפזרים את הירקות המבושלים על האורז (לא לערבב), ואז מוסיפים את ה
325 מ״ל מים .

מניחים את המכסה ומבשלים לפי השלבים כ20 דק.

מגישים בקערת אורז עם אפונת שלג כקישוט אם משתמשים.