איך לבשל אורז חום יפני

מרכיבים:

  • אורז חום מונבט של אקיטהקומאצי 
  • מים –

הוראות הכנה:

  1. אין צורך לשותף את האורז החום
  2. לא צריך להשרות את האורז החום
  3. יש שמור על ייחס נכון של מים לאורז. על לכל 120 גרם של אורז יש חום יש למזוג 144 מ"ל של מים

בישול בסיר חשמלי :

על פי הוראות הייצרן וכמות המים שמותאמת לכל כוס

בישול בסיר רגיל :

לכל כוס 120 גרם של אורז חום יש למזוג 144 מ"ל של מים עדיף מים רכים

 ערבוב אורז חום ואורז לבן 

ניתן לערבב אורז חום ואורז לבן על מנת לקבל טעם ייחודי של אורז מלא ואורז שטוף 

מרכיבים

  • 1 כוס אורז חום ( 180 גרם ) 
  • 1 כוס אורז לבן שטוף   ( 180 גרם ) אשר עבר השריה של 30 דק 
  • לכל כוס יש לשמור על ייחס של 1.2 כלומר לכל כוס יש להשים 216 מ"ל של מים ל 2 כוסות  432 מ"ל