ירקות בטמפורה בסגנון -קאקיגא Vegitable Tempura(Kakiage)

תיאור המנה

ירקות בטמפורה בסגנו ן(Kakiage)  הינן ירקות  בטמפורה עם שמן שומשום

שמטוגן ללא קליה ניתן להשתמש במגוון רחב של ירקות שונים למנה זו

מתכון ל 20 סועדים

מרכיבים:

  • בצל__________________________________8 יחידות
  • גזר _________________________________ 2 יחידות
  • חזה עוף_______________________________1 ק"ג
  • קמח טמפורה___________________________ 1.5 קילו
  • מים קרים______________________________1.6 ליטר
  • ביצים ________________________________ 10 יחידות

 אופן ההכנה

שלב 1 בלילת הטמפורה :

מכינים את בלילת הטמפורה ע"י המים הקרים והביצים  על מנת שלא ייבצרו גושים

יוצקים את המים הקרים למיכל ולאחר מכן מוסיפים את הביצים השלמות.

שלב 2 מקציפים :

בעזרת 4 מקלות במבוק צ'ופסטיקס מקציפים במהירות וביסודיות את כל התערובת מלמטה

שלב 3 טורפים את החלבונים 

טורפים את החלבונים על מנת שהתערובת תקצוף ככל האפשר

כשהחלבונים טרופים היטב, התערובת תקצוף הרבה.

שלב 4

מסירים את הקצף מלמעלה, ונשארים  עם מי ביצה משיי.

שלב 5

מלאו קערה ב-500 מ"ל ממי הביצים משלב 4. (ניתן להשתמש במי הביצים הנותרים כדי להתאים את עקביות הבלילה)

שלב 6

מנפים את הקמח לתוך מי הביצים. מכינים את אותו יחס של קמח לפי נפח כמו מי הביצים בשלב 5) ומוסיפים 1/3 מהקמח.

שלב 7

בעזרת מטרפה מערבבים בעדינות בתבנית 8 5 פעמים.