20.03.2023
דג מוסר כבוש ברוטב קוג'י סויה מטוגן עמוק עם רוטב שמן שומשום
תיאור המנה
מנה קלה וביתית שמחממת את הלב מתאים לארוחת צהרים לצד קערת אורז יפני מובחר
מתכון ל 20 סועדים
מרכיבים :
- דג לבן חתוך- 20 חתיכות
- עמילן תפוחי אדמה- 1 ק"ג
- קוגי סויה – 340 מ"ל
- מירין -340 מ"ל
- סאקה גינגו 140 מ"ל
- סוכר- 30 גרם
- דאשי מפטריות חנה דונקו -400-500 מ"ל
- בצל ירוק- 100 גרם
- גומא לבנה-3 יחידות
- שמן סומסום ללא קליה
אופן ההכנה
שלב 1
מייבשים את הדג הלבן עם נייר מטבח. מפזרים מלח, פלפל ועמילן תפוחי אדמה.
שלב 2
מטגנים את הדג בשמן עמוק יוצקים 1 ס"מ של שמן שומשום ללא קליה בתחתית המחבת,
מחממים ל-180 מעלות ומטגנים עד שהדג פריך.
שלב 3
מכינים את רוטב שמן השומשום
- מחממים 3 כפות שמן שומשום במחבת.
- מכן מוסיפים את הקוג'י סויה ,מירין, סאקה ציר הדאשי פטריות והגומא הלבנה
- מחממים את המרכיבי הרוטב העמילני בסיר על אש בינונית-גבוהה.
- מערבבים היטב, מסירים מהאש כאשר מסמיכים.
שלב 4
מניחים דגים מטוגנים בשמן עמוק על צלחת הגשה, יוצקים מעל רוטב שמן שומשום, מפזרים בצל ירוק קטן.
בתאבון