20.03.2023
ירקות שורש מוקפצים עם שמן שומשום
תיאור קצר
ירקות שורש מוקפצים בסגנון יפני מנת תוספת קלה וטעימה
המתכון מתאים ל 20 סועדים
מרכיבים
- שורש לוטוס ( או ירק שורש אחר ) :_____________500 גרם
- גזר :__________________________________400 גרם
- שורש בקדוק או ירק שורש אחר :_______________500 גקם
- פטריות יער ירדן (מיאטקה) __________________5 חבילות 500 גרם
- שמן שומשום ללא קליה לטיגון_________________15 כפיות
- סאקה גונמאי גינגו _________________________15 כפיות
- סוכר:__________________________________5 כפיות
- שמן שומשום קלוי:_________________________ לזלוף מעל
- פלפל חריף:_____________________________ קמצוץ
- שומשום לבן _____________________________
אופן ההכנה
שלב 1
- חותכים את שורש הלוטוס לקוביות,
- חותכים את הגזר לרצועות דקות
- חותכים את שורש הברדוק לרצועות דקות.
- קורעים ביד את פטריות יער ירדן ( maitake) לחתיכות.
שלב 2
- שמים שמן שומשום ללא קליה במחבת, מוסיפים את כל המרכיבים משלב ① ומטגנים עד לריכוך,
- מוסיפים את הפלפל החריף ואת זרע השומשום
שלב 3
מסיימים בפיזור שומשום, פלפל צ'ילי ושמן שומשום.