מתכון לעוף ואורז צלויים ברוטב מיסו

עוף ואורז צלויים ברוטב מיסו מתכון מתוך הבלוג אוכל וזנזוני מוח

עוף ואורז צלויים ברוטב מיסו – מתכון מתוך הבלוג אוכל וזנזוני מוח

אורז   

½1 כוסות אורז שטוף ומיובש
½ 
כפית מלח

½2 כוסות מים

הכנת תיבול האורז 

שאריות המשרה של העוף
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
כף ג'ינג'ר פרוס לגפרורים 

המצרכים לעוף

6 ירכי עוף

המשרה לעוף

3 כפות גדושות מיסו בהיר של חברת הוראיה
¼ כוס סוכר חום
2 כפות קוג'י סויה של חברת הוראיה
¼ כוס סאקה
¼ כוס מירין
2 כפות מיץ יוזו 100% טהור
1 כף שום כתוש

הכנת המשרה 

  • מרתיחים את המרין והסאקה כשתי דקות לאידוי האלכוהול 
  • מוספים סוכר חום ומיסו 
  • מערבבים ומחממים מעט
  • מורדים מהאש מצננים 
  • מוספים את השום מערבבים

ההשרייה

  • מניחים בקערה את חלקי העוף יוצקים מעל את המשרה
  • מעסים מחדירים חלק מהמשרה מתחת לעור 
  • מכסים ומניחים במקרר להשריה (בין 8-24 שעות) כל מספר שעות מוצאים ומעסים.

אפיית העוף 

  • מוצאים כשעה לפני האפייה מהמקרר
  • מחממים תנור ל 220 מעלות.
  • משמנים תבנית צלייה עמוקה
  • לוקחים חלקי העוף, רק עם המשרה שמצפה אותם (את יתר המשרה שומרים) ומניחים בתבנית  כשצד העור כלפי מעלה וצולים 20 דקות.
  • מנמיכים ל 180 מעלות, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 30 דקות נוספות,
  • מידי פעם  פותחים את הכיסוי ומרטיבים את העוף המיצים שהצטברו בתחתית התבנית 

הכנת האורז

  • מחממים כף שמן בסיר 
  • מטגנים את האורז עד קבלת 3 גוונים
  • מוספים מלח ומים 
  • מבאים לרתיחה מנמיחים את האש ומכסים
  • מרתיחים כשלוש דקות מכבים את האש, לא פותחים מכסה!
  • מכסים את הסיר במגבת מטבח ומשאירים כך עשר דקות
  • פותחים את הסיר ומפרדים גרגרים בערבוב קל עם מזלג.

הכנת הרוטב 

  • מעברים את המשרה שנותר מהשריית העוף לקלחת
  • מביאים לרתיחה מוספים רבע כוס מים מערבבים ומצמצמים  מעט
  • מוספים ג'ינג'ר ובצל ירוק(מותרים חופן בצל לעיטור) מערבבים ושומרים בצד

שילוב האורז בעוף

  • לאחר שאפנו את העוף 50 דקות להסיר את ניר הכסף ולהוציא את העוף
  • לפזר את האורז בתבנית לצקת את הרוטב עם הבצל הירוק והג'ינג'ר על האורז
  • להחזיר את העוף מעל האורז 
  • מחזירים לתנור לאפיה של כ- 20 דקות. 

 

בהגשה מפזרים בצל ירוק, ולאוהבי החריפות צ'ילי טרי פרוס .

עוף ואורז צלויים ברוטב מיסו מתכון מתוך הבלוג אוכל וזנזוני מוח

מתוך הבלוג אוכל וזנזוני מוח