פירות ים בתנור

מרכיבים:

פירות ים / דגים חיים

  • שרימפס —————————————————————————–4 חתיכות
  • צדפות  ——————————————————————————-8 חתיכות
  • דיונון  ———————————————————————————פרוס 1 כוס (1 ס"מ ברוחב)

אופציית דגים – כשר

  •  דניס ———————————————————————————-4 חתיכות
  • לוקוס ———————————————————————————-8 חתיכות
  • בר ים ———————————————————————————פרוס 1 כוס (1 ס"מ ברוחב)

 

  • פלפל לבן——————————————————————————קוורץ
  • מלח ———————————————————————————–קוורץ
  • פפריקה——————————————————————————-חצי כפית
  • עגבניות שרי————————————————————————- 4 יחידות
  • לימון———————————————————————————-2 פרוסות
  • שמן זית——————————————————————————50 מ"ל
  • שום (כתוש) ————————————————————————-1 כפית.
  • פלפל צ'ילי —————————————————————————חצי כפית
  • מיץ לימון—————————————————————————–1 כף.
  • ווא פאנקו WAPANKO————————————————————חצי כוס
  • פטרוזיליה יבשה——————————————————————–על פי טעם
  • אורגנו——————————————————————————- על פי טעם
  • כוסברה —————————————————————————–על פי טעם

[ הוראות הכנה: ]

1.  לשטוף שרימפס.

מקלפים את הקליפה ומשאירים את הזנב. שוטפים סקאלופס ומנקים דיונונים'  מייבשים במגבת מטבח ופורסים את הקלמארי לטבעות בגודל 1 ס"מ.

2 מוסיפים מלח ופלפל לבן ל-1 ומניחים בתבנית אפייה.
3 מוסיפים את התבלינים מהרשימה ומערבבים, מפזרים מלמעלה פרוסות זית, עגבניות שרי ופרוסות לימון ואופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות. מערבבים באופן קבוע על מנת לאפות היטב.
4 מערבבים WAPANKO ותערובת עשבי תיבול בקערה.( צילי, פטרולוזיה, אורגנו כוסברה)
5 אופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 8 דקות נוספות.