אודון כארוחת בוקר יפנית 

אודון כארוחת בוקר יפנית 

קערת אודון בהשראת מנות האטריות העדינות המוגשות לעתים קרובות כארוחה הראשונה של היום ביפן. מרק קל ומלוח של דאשי, רוטב סויה ומירין מספק התחלה עדינה לבוקר שלכם. דאשי, ציר פשוט מבוסס אצות, הוא הבסיס למאכלים יפניים רבים, מחזק את טעמי האומאמי של המרכיבים ומספק איזון למנה הכוללת

רכיבים- אלה הרכיבים שתוכלו לרכוש מהאתר לצורך הכנת המתכון-

 רכיבים להכנת המתכון : 

מלח

2 חבילות אטריות אודון קוקשינאטסו (400 גרם ) – 

תרד טרי, שטוף וחתוך – 200 גרם 

4  – ביצים גדולות

 בצל ירוק קצוץ ופרוס דק – 3 גבעולים 

כפיות שומשום – 4 

למרק SHOYU:

2 כפות שמן שומשום

4 שיני שום, מגורדות

חתיכה ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר

4 כוסות דאשי או ציר ירקות

סויה קוג'י – רבע כוס 

1 כף מירין או סאקה

2 כפיות מלח ים

2 כפיות סוכר מגורען

הכנה

שלב 1 

מביאים סיר עם מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מניחים מסננת בכיור ובעזרת כף מחוררת או מלקחיים מעבירים את האטריות למסננת ומעבירים מתחת למים קרים כדי למנוע מהאטריות להתבשל. מסננים שוב

שלב 2 .

לאותו סיר מים מוסיפים את התרד. מבשלים כ-60 שניות, עד שהעלים נבולים אך עדיין ירוקים בוהקים. מסננים, מרוקנים את המים מהסיר ומעבירים את התרד מתחת למים קרים. סוחטים החוצה כמה שיותר נוזלים, ואז מקצצים את התרד לכדור ופורסים.

שלב 3.

לאותו סיר מוסיפים מספיק מים כדי להטביע את הביצים. מביאים לרתיחה מעל בינוני-גבוה. מוסיפים את הביצים, מנמיכים את האש לבינונית כדי לשמור על רתיחה מתגלגלת עדינה ומבשלים במשך 8 דקות. (זה ייתן לכם חלמון שהוגדר זה עתה; לחלמון דליל יותר, הסר לאחר 7 דקות.) הסר ביצים מהמים מיד והפעילו מתחת למים קרים עד שהביצה קרה למגע. מניחים את הביצים בקערת מים קרים.

הציבו ארבע קערות גדולות. מחלקים את אטריות האודון בין הקערות

שלב 4.

מכינים את המרק: מחממים סיר גדול על בינוני. מוסיפים את שמן השומשום, השום והג'ינג'ר ומבשלים כ-30 שניות, עד שמריחים. מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, יחד עם 2 כוסות מים. להביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בעדינות במשך 4 עד 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג

שלב 5.

פורסים כל ביצה לשניים לאורכה. 

יוצקים את המרק החם על האטריות. מעל כל קערה תלולית תרד, 2 חצאי ביצים, בצל ירוק ושומשום.

בתיאבון!