04.02.2024
איך לבשל אורז יפני – קושיהיקארי מטויאמה
מרכיבים:
3 כוסות אורז כל כוס 180 גרם
540 גרם אורז קושיהיקארי
מים – 540 מ"ל מים קרים
הוראות הכנה:
- יש לפתוח את האורז לקערה גדולה למלא במים קרים ולשטוף כ 3 פעמים עד שהמים נהיים צלולים
- שופכים את המים וממלאים במים קרים (המים צריכים לכסות את האורז בסנטימטר או שניים).
- משרים את האורז למשך 20-30 דקות בסוף ההשריה המים יהפכו ללבנים (כך תדעו אם השריתם מספיק זמן).
- לסנן את האורז המושרה ולהעביר לסיר. הבישול
- להוסיף את כמות המים הרצויה בייחס של 1X1 על כל כוס 180 מל 180 מל מים
- לחמם את הסיר על אש בינונית.כשהמים רותחים, להשאיר על אש בינונית למשך שתי דקות נוספות.
- להנמיך את האש למינימום ולהמשיך לבשל עוד כ 10-12 דק יש לוודא שכל המים התאדו אם יש עדיין מים, המשיכו לבשל על אש קטנה עוד כדקה-שתיים, עד שכל המים יתאדו.
- לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור למשך כ 20-30 דקות
- לאחר מכן יש לפתוח את הסיר ולבחוש את האורז מתחתית הסיר.
בתיאבון!