איך לבשל אורז יפני – קושיהיקארי מטויאמה

מרכיבים:

3 כוסות אורז כל כוס 180 גרם

540 גרם אורז קושיהיקארי

מים – 540 מ”ל מים קרים

הוראות הכנה:

  1.  יש לפתוח את האורז לקערה גדולה למלא במים קרים ולשטוף כ 3 פעמים עד שהמים נהיים  צלולים
  2. שופכים את המים וממלאים במים קרים (המים צריכים לכסות את האורז בסנטימטר או שניים).
  3. משרים את האורז למשך 20-30 דקות בסוף ההשריה המים יהפכו ללבנים (כך תדעו אם השריתם מספיק זמן).
  4. לסנן את האורז המושרה ולהעביר לסיר. הבישול
  5. להוסיף את כמות המים הרצויה בייחס של 1X1  על כל כוס 180 מל 180 מל מים
  6. לחמם את הסיר על אש בינונית.כשהמים רותחים, להשאיר על אש בינונית למשך שתי דקות נוספות.
  7. להנמיך את האש למינימום ולהמשיך לבשל עוד כ 10-12 דק יש לוודא שכל המים התאדו אם יש עדיין מים, המשיכו לבשל על אש קטנה עוד כדקה-שתיים, עד שכל המים יתאדו.
  8. לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור למשך כ 20-30 דקות
  9. לאחר מכן יש לפתוח את הסיר ולבחוש את האורז מתחתית הסיר.

בתיאבון!