רוטב סויה

מה זה רוטב סויה כיצד הוא מיוצר ומאין הוא הגיע
היסטוריה של רוטב סויה:
השורשים של רוטב הסויה הולכים  אחורה בזמן עד לימי סין העתיקה
שמו של רוטב הסויה הראשון היה מוכר כ "גאן"  (JAN)
מטרת ה "JAN" הייתה לכבוש חומרי גלם במלח על מנת לשמר אותם.
בין הייתר היוא הסינים  כובשים פירות, ירקות אוצות  בשר,דגים דגניים ועוד.
מבין משפחת הדגנים ניתן למנות : אורז, חיטה ,ופולי סויה
שנחשב לאב טיפוס של רוטב הסויה שאנו מכירים היום.
אל אף שרוטב הסויה החל את דרכו בסין הוא נדד למחוזות יפן תחת השם
"hishio"
להיסטוריונים אין תאריך מדויק למועד הגעתו ליפן אך על פי "taiho code"
ה "hishio" יוצר מפולי סויה בממסד הירו שהיה שייך למחלקת הקרולינריה (למשק הבית ) של קייסרות יפן
על פי מונחים מודרנים ה"hishio" היה בין רוטב סויה למחית מיסו. מה שהוביל
לפיתוח מכית המיסו שהוהפק על פי שיטת קינזאנג'י "Kinzanji method"
שיטה שיובאה מסין ע"י נזיר הזן "קאקושין" בשנת 1254 תקופת קמקורה
נאמר שבזמן שהוא לימד את הכפריים במחוז Kishu Yuasa כיצד לייצר מיסו הוא שם לב שהנוזל שטפטף  מה "hishio" היה טעים במיוחד,
ובכך נוצר מה שידוע כיום כ “tamari soy sauce”. או במילים אחרות רוטב סויה
https://www.soysauce.or.jp/en/the-history-of-soy-sauce
המרכיבים של רוטב סויה:
אופן ההכנה של הסויה
סוגיה סויה שונים