עוגת גבינה מאצ'ה אפויה

מרכיבים:

עבור הבסיס:

1 ½ כוסות פירורי ביסקוויט

1/3 כוס חמאה מומסת ללא מלח

2 כפות סוכר מגורען

 

עבור המילוי:

3 חבילות גבינת שמנת מרוככת

1 כוס סוכר מגורען

3 ביצים גדולות

1 כוס שמנת חמוצה

2 כפות קמח לכל מטרה

2 כפיות אבקת מאצ'ה

1 כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה:

לחמם מראש את התנור ל- 163°. 

לאחר מכן, הכינו תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ עם מגע של חמאה.

מכינים את הבסיס

מערבבים פירורי ביסקוויט, חמאה מומסת וסוכר בקערה. 

מהדקים את התערובת הזו לתחתית התבנית הקפיצית, ויוצרים שכבה דקה.

לאחר מכן, אופים בתנור במשך 10 דקות. 

הניחו לו להתקרר על רשת או על השיש לפני תהליך המילוי.

 

הכנת המילוי: 

בקערה גדולה טורפים בעדינות את גבינת השמנת הרכה עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן, מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת אחת לבלילה. 

לאחר מכן, הכניסו שמנת חמוצה, קמח, אבקת מאצ'ה ותמצית וניל, וערבבו עד שהבלילה חלקה.

לאחר שהמילוי מוכן, יוצקים את הבלילה על הבסיס האפוי, מפזרים בעדינות ובאופן אחיד, מוודאים שאין כיסי אויר או בועות.

אפו את עוגת הגבינה בתנור שחומם מראש למשך 50-60 דקות. בהתבסס על טמפרטורת התנור שלך, שימו לב לקצוות ולמרכז כשהם מתקבעים.

לאחר האפייה, לצנן את התנור כשהדלת פתוחה מעט למשך שעה, לאפשר לעוגה להתייצב. מקררים לפחות 4 שעות לפני הגשה.