מאקי סושי על בסיס חומץ אורז

מרכיבים:

3 כוסות אורז
4 יריעות אצות קלויות
חומץ מעורב לסושי
חומץ אורז איו ג׳וזו 70 cc
2 ו-1/2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
4 עד 5 פטריות שיטאקי מיובשות
צנון יפני כבוש 10 גרם
1/2 גזר
1/2 שורש ברדוק
3 ביצים
1 מלפפון
כמות מתאימה של מלאי דאשי
כמות סוכר מתאימה
כמות מתאימה של מלח
כמות מתאימה של רוטב סויה

הוראות הכנה:

1. מרטיבים את פטריות השיטאקי המיובשות, מבשלים אותן ברוטב מלוח-מתוק (ראו *בהתייחסות) וחותכים לחתיכות ברוחב 1 ס"מ.
2. מרתיחים את הקנפיו. (*התייחסות)
3. מקלפים את הגזרים, חותכים לצלחות בקוטר 8 מ"מ ומבשלים עם כמות מתאימה של ציר דאשי, סוכר ומלח.
מגרדים את העור של הבורדוק, חותכים אותו לקלאפרים בקוטר 8 מ"מ ומרתיחים אותו עם כמות מתאימה של ציר דאשי, סוכר ורוטב סויה עד שהוא שומר על מרקם פריך.
לגזר ולברדוק יש טעם עדין ואלגנטי.
4. מסננים את המרק מהחומרים המתובלים במסננת גסה.
5. חותכים את המלפפון לקלאפים של 8 מ"מ.
6. טורפים את הביצים, מוסיפים 20% ממשקל ציר הדאשי, מתבלים בסוכר ומלח לפי טעמכם ואופים בסגנון דאשי-מאקי. מצננים וחותכים לקלאפים בגודל 1 ס"מ.
7. מתחילים לבשל את האורז.
8. מכינים חומץ סושי.

* התייחסות *

מרתיחים את פטריות השיטאקי זמן רב במרק. כאשר הוא הופך רך, מוסיפים סוכר ורוטב סויה ומבשלים עד שהוא הופך מתוק ומלוח.
לאחר שטיפת הקאנפיו במהירות, שפשפו אותו במלח ושטפו את המלח במים.
יוצקים מספיק מים לסיר כדי לכסות אותו ומניחים אותו על האש. מוסיפים סוכר ורוטב סויה בו זמנית כדי שיהיה קצת יותר כהה. (צנון יפני כבוש עשוי להמיס אם מבושל עם סוכר בלבד).
9. ברגע שהאורז מבושל מניחים אותו על שולחן האורז, מפזרים עליו חומץ סושי בצורה אחידה ומניחים לו לאדות 1-2 דקות. השתמשו במשוט אורז כדי לערבב את המרכיבים בתנועת חיתוך, ולאחר מכן מצננים בעזרת מניפה נייר כדי ליצור אורז סושי מבריק.
10. מכינים לחמניות וחומץ ידני (חצי מים וחצי חומץ).