10.07.2019
מתכון לפודינג שוקולד בציפוי קרם פטיסייר יוזו של בלוגרית לאה זוהר
מרכיבים:
1 ליטר חלב
200 גרם שוקולד מריר 70 אחוזי קקאו (אם אין אז גם פחות יהיה טוב) .
4 כפות שוקולית לאפייה
7 כפות קורנפלור גדושות בלולות בכוס מים קרים
8 כפות סוכר לבן
אופן ההכנה:
בסיר גדול מניחים חלב, סוכר, שוקולד ושוקולית ומביאים לרתיחה .
לפני שמגיע לנקודת הרתיחה בוללים בזהירות את הקורנפלור המומס ומביאים לדייסה סמיכה וטעימה .
מוזגים לכוסות יפות ומצננים .
בינתיים מכינים את הציפוי הטעים:
1/2 ליטר חלב
3 חלמונים
3 כפות קורנפלור בלולות בכוס חד פעמית חלב קר
5 כפות סוכר לבן
כפית מיץ יוזו
3 זסטים עבים של קליפת לימון או ליים ואפשר גם תפוז .
לקישוט קונפיטורה של פרי אדום – תותים ,פירות יער או מה שאוהבים .
בקלחת קטנה מחממים חלב וסוכר ומוסיפים את קליפת פרי ההדר שלנו .
כשמגיע כמעט לרתיחה לוקחים במצקת מהחלב ועושים השוואת טמפרטורות עם בלילת הקורנפלור שטרפנו לתוכה את החלמונים ויוצרים דייסה חלקה מאוד .בוחשים לתוכה את מיץ היוזו .
מעבירים בכף מעל פודינג השוקולד שלנו ומצננים .
בכל כוס מניחים בכפית מהקונפיטורה שלנו .
מצננים היטב ומגישים לקינוח הארוחה שלנו .
המתכון באדיבות הבלוגרית לאה זוהר