11.11.2018
בורי קאמה ניצקה מנת השף ל קיסר יפן
בורי קאמה ניצקה
הינה המנה מסורתית שמוגשת לקיסר יפן היום נגיש את המה בצורה מסורטית לצד סאקה גוזן וויט גונמאי גינגו
סאקה יבש שישתלב הצורה מושלמת עם המאכל המסורתי
הרכיבים:
- דג "סריול זנב צהוב" שמגיע מיפן
- רוטב קוגי סויה
- מירין
- ירקות שורש – פטריות שיטאקה, צנון לבן יפני, גזר, תפוח אדמה, וג'ינג'ר.
- סאקה גוזן וויט ג'ונמאי-גינג'ו סאקה
אופן ההכנה:
- מפלטים את דג ה"סריול זנב צהוב" שמגיע מיפן
- חותכים את ירקות השורש -פטריות שיטאקה, צנון לבן יפני, גזר, תפוח אדמה, וג'ינג'ר. וזורקים לסיר
- מוסיפים את רוטב הסויה ואת המירן ומעט
- מוסיפים סאקה איכותי לבישול
- מביאים לרתיחה
- ומגישים לצד גוזן וויט סאקה
מפלטים את דג ה"סריול זנב צהוב" שמגיע מיפן
חותכים את ירקות השורש :
פטריות שיטאקה, צנון לבן יפני, גזר, תפוח אדמה, וג'ינג'ר. וזורקים לסיר
מוסיפים את רוטב הסויה ואת המירן ומעט סאקה איכותי לבישול
ומביאים לרתיחה
עכשיו כל שנשאר זה לצלחת את המנה ולהגיש לצד גוזן וויט סאקה
והכי חשוב לא לשכוח להתענג על המנה הרשמית של הקיסר