מנת "צוקמן" tsukemen יפנית | מתובלת וטעימה במיוחד 

מנת "צוקמן" tsukemen יפנית | מתובלת וטעימה במיוחד 

[מרכיבים] (2 מנות)

אטריות אודון  200 גרם ( 1 חבילה ) 

מלפפון אחד

נבטי שעועית 1/2 שקית

ביצים רכות 2חתיכות

שרימפס 2 זנבות ( או 100 גרם דג לבן 

[מטבל]

מים 200 סמ"ק

רוטב מנטיסיו (Mentsuyu) 50 סמ"ק – רוצים ללמוד איך להכין הסבר מפורט כאן -> 

חומץ 10 סמ"ק

שמן שומשום  2 כפיות

פלפל צ'ילי שומשום לבן – לפי הטעם 

איך מכינים?

שלב 1 

מרתיחים קלות את נבטי השעועית. חותכים את המלפפון והביצה הרכה לחתיכות קלות לאכילה. מרתיחים את השרימפס במי מלח וחוצים אותם לשניים אם הם גדולים.\

שלב 2 

שלבו את כל מרכיבי המטבל  וצננו במקרר. מכינים מי קרח בקערה.

שלב 3 

מרתיחים הרבה מים ומרתיחים את אטריות האודון . לאחר הרתיחה, הכניסו אותן למסננת ושטפו אותן במים קרים. הוסיפו את האטריות האודון השטופות למי הקרח שהכנתם לאחר מכן השרו אותן כ-10 שניות, ורוקנו אותן במסננת.

שלב 4 

מניחים קערה ואליה מוסיפים את נבטי השעועית, המלפפון, הביצה רכה והשרימפס.

יוצקים את המטבל לתוך קערה אחרת ומגישים 🙂