רוטב יאקיניקו | רוטב ברביקיו יפני

מרכיבים:
בצל מתוק 75 גרם (מגורר, עם מיץ)
3 שיני שום
1/8 כפית ג'ינג'ר (מגורר)
1/4 כפית גוצ'וג'אנג (משחת צ'ילי קוריאנית)
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר
1/2כף שומשום לבן קלוי
1 כפית שמן שומשום קלוי

איך מכינים?
מערבבים הכל, מלבד שמן השומשום, בצנצנת.
מחממים במיקרוגל למשך 30-35 שניות עד שהוא חם מספיק כדי להמיס את הסוכר.

מוסיפים לרוטב את שמן השומשום.
מערבבים היטב וזה מוכן!
זהו זה. המרכיבים הפשוטים יוצרים את האיזון הנכון של מתיקות, חומציות ואומאמי.

מבחינת מרקם, הוא חלק ויוקרתי מבלי להיות סמיך מדי, עם כתמים של שומשום אגוזי.
להגיש בקעריות רוטב אישיות.
ניתן לשמור בקירור עד שבועיים.

בתיאבון.