קינוח שוקולד ומיסו

ושוקולד, המשחה היפנית המסורתית משתלבת בצורה מצויינת עם המון מרכיבים שלא נראים תמיד מתאימים.

אז הבאנו לכם מתכון לעוגיות מיסו ושוקולד טעימות ואותנטיות!

אז מה צריך?

3/4 כוס (170 גרם) חמאה ללא מלח
2 כפות (35 גרם) מיסו לבן מתוק, דל נתרן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום ארוז
1/2 כוס (100 גרם) סוכר מגורען
ביצה אחת (50 גרם)
1 כפית (5 גרם) תמצית וניל או 1/2 כפית משחת פולי וניל
1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
1 1/2 כוס (225 גרם) קמח
1 – 1 1/2 כוס (200-250 גרם) נתחי שוקולד מריר, צ'יפס, דיסקים וכו'
מלח גס לקישוט

איך נכין?

על אש בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה. כאשר מוצקי החלב מתבשלים, הם יתחילו להשחים, ויתנו לך חמאה חומה.
זה ייקח בערך 4-5 דקות בסך הכל. לאחר השחמה, מוציאים מהסיר ויוצקים לקערה חסינת חום ומוסיפים את המיסו
מערבבים את המיסו פנימה עם מרית כדי לשבור מעט את המיסו ומניחים להתקרר במקרר כחצי שעה
במערבל עם חיבור למשוט, או בקערה עם מטרפה, מוסיפים גם סוכר חום וגם סוכר מגורען.
מקציפים חמאה וסוכרים במשך דקה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הביצה ותמצית הווניל.
מוסיפים פנימה סודה לשתייה וקמח מוסיפים לבחירתכם שוקולד מריר. אגרפו את העוגיות על מגש מרופד.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מניחים את העוגיות במרחק של כמה סנטימטרים זה מזה ואופים 11-14 דקות במדף האמצעי של התנור.
העוגיות צריכות להזהיב, עם קצה חום זהוב מעט כהה יותר.
העוגיות צריכות להיות מעט דביקות באמצע.
מוציאים מהתנור ומפזרים מיד מלח גס.

רצוי לצנן לפני ההגשה, בתיאבון!