קומבו צוקודאני – קומבו מבושל

מרכיבים:

50 גרם אצות קומבו מושרות
200 מ"ל דאשי (מי השריית הקומבו)
1 כף מירין
1 כפית חומץ אורז
1 1/2 כף רוטב סויה בהירה
1/2 כף רוטב סויה כהה
1 כפית סירופ מייפל
1 פלפל צ'ילי אדום מיובש
לקישוט: 1/2 כפית שומשום

 

הוראות הכנה:

להשרות במשך לילה 15-20 גרם אצות קומבו מיובשות במים.

המים המושרים ישמשו כתחליף לדאשי.

חותכים את הקומבו לרצועות דקות של 1-2 מ"מ. אם רצועות הקומבו ריריות, אפשר לשטוף אותן במים חמים.
מסירים את הגרעינים וטוחנים דק את פלפל הצ'ילי האדום היבש.
מוסיפים את הקומבו ואת שאר מרכיבי הבישול לסיר בינוני.
מביאים את הנוזל לרתיחה על אש בינונית.

ברגע שמתחיל לרתוח מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.

זה אמור לקחת בערך 20-25 דקות.
אם הקומבו לא רך מספיק, מוסיפים עוד מים וממשיכים לבשל.
מפזרים שומשום ומגישים.
אפשר לשמור את הצקודאני במקרר 2-3 שבועות או לאטום בשיטת שימורים למשך חודשים.