קדירת מיסו וקימצ׳י

קדירת מיסו וקימצ'י- מרק מלא בטעמים של מיסו ודאשי מפטריות השיטאקה של חנה דונקו מנה צמחונית ונפלאה לארוחה חגיגית.

מרכיבים:
2.5 כפות קימצ'י
1 כף מיסו
מים 350 סמ"ק
רבע כרוב
פטריית חנה דונקו
40 גרם פטריית שימג'י
20 גרם 2 פטריות שיטאקי
טופו 100 גרם
בצל ירוק 3 גבעולים
צרור עירית 1/3
שומשום לבן

אז איך מכינים?

ערב לפני משרים את פטריות השיטאקה במים במקרר עד לריכוכם
מסננים את הפטריות ושומרים את המים בצד. המים לאחר השרייה הפכו לציר דאשי משובח שישמש כבסיס למרק.
3. שופכים לסיר את ציר הדאשי (ניתן להוסיף מים ע"פ הצורך ) מוספים קימצ'י ומוסיפים את המיסו בעזרת מסננת בתוך הסיר עצמו כך שהמרקם ישאר חלק ובמסננת ישארו גרגירי הקוג'י.
4. חותכים את כל שאר המרכיבים בצורה גסה (כרוב, טופו , עירית ובצל ירוק) ומוסיפים אותם לסיר ומביאים לרתיחה. . במהלך הרתיחה יווצר קצף לבן שאותץו רצוי להסיר ע"י מסננת על מנת לשמר את המרקם והטעם.
5. כשהמרכיבים נעשים רכים, מוסיפים שום וקימצ'י, מפזרים שומשום ומבשלים קלות בין 5-7 דק'

בתיאבון