09.06.2024
פסטה מיסו ופטריות
מרכיבים:
200 גרם ספגטי מחיטה מלאה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
200 גרם פטריות שיטאקי טריות פרוסות (בערך 5 כוסות)
2 כפות מיסו לבן
1/4 כוס חמאה ללא מלח, חתוכה לחתיכות
3/4 כפית שום מגורר
1/2 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית מלח
1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק (לא חובה)
הוראות הכנה:
מביאים סיר מים בינוני לרתיחה על אש גבוהה.
מבשלים פסטה לפי הוראות האריזה.
שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ושופכים את יתר הנוזלים.
מחזירים את הפסטה לסיר.
בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים פטריות, מבשלים, תוך ערבוב בערך כל 2 דקות, עד להשחמה וריכוך, כ-10 דקות.
מקציפים מיסו לתוך 1/3 כוס מי הבישול השמורים בקערה קטנה עד לאיחוד.
מוסיפים לפסטה שבסיר את הפטריות, תערובת המיסו-מים, החמאה, השום, הפלפל והמלח.
מערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב קרמי.
מחלקים את תערובת הפסטה בין 4 קערות.
מעטרים עם בצל ירוק, אם רוצים.