סלט מלפפונים ואצות וואקמה

מרכיבים:

לרוטב:

4 כפות חומץ לא מתובל

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית רוטב סויה

 

לסלט:

2 מלפפונים (300 גרם)

כפית מלח

כף אצות וואקמה חתוכות מסנריקו (20-30 גרם אחרי השריה)

חצי כף שומשום לבן קלוי

 

הוראות להכנת הרוטב:

מערבבים בסיר 4 כפות חומץ אורז (לא מתובל), 2 כפות סוכר, ½ כפית מלח ו½ כפית רוטב סויה.

מחממים על אש בינונית וטורפים היטב יחד. כשהסוכר נמס לחלוטין, מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו להתקרר

טיפ: אם מורידים את כמות הסוכר (פחות מומלץ), ייתכן שתגלו שלחומץ יש טעם חזק מדי. אם הוא עדיין חזק מדי עבורכם לאחר הוספת המלפפונים, תוכלו לדלל אותו בכמות קטנה מאוד של דאשי (ציר מרק יפני), דאשי טבעוני או מים.

 

הוראות להכנת הסלט:

השרו 1 כף אצות וואקמה מיובשות במים והניחו לה במשך 5 דקות.

בינתיים, קלפו את הקליפה של 2 מלפפונים , משאירו מעט קליפה על מנת ליצור פסים.

לאחר מכן, פורסים אותם דק לעיגולים.

מפזרים 1 כפית מלח על הפרוסות ומעסים אותם בעדינות.

מניחים בצד למשך 5 דקות.

המלח עוזר להוציא את הלחות מהמלפפונים (כך שהם לא מדללים את הרוטב לסלט לאחר הערבוב).

סוחטים את הנוזל מאצות הוואקמה ומוסיפים לקערה בינונית.

סוחטים את הנוזלים מהמלפפונים. ומוסיפים אותם לקערה.

מוסיפים ½ כף שומשום לבן קלוי ויוצקים את הרוטב.

מאחדים הכל יחד ומגישים בקערות אישיות או בקערת הגשה גדולה.

 

איך לאחסן:

שומרים בכלי אטום ומאחסנים במקרר עד 2-3 ימים