מתכון צמחוני על בסיס גרגירי סויה טחונים

מרכיבים:

100 גרם תרד

1 בצל

2 סרדינים מיובשים

1 כף שמן שומשום

1 כף שום מגורר

1/2 כפית שמן סויה

200 גרם גרגירי סויה (בשר טחון טבעוני)

2 כפות סוכר

300 גרם אורז

שמן שומשום לתיבול

איך מכינים?

קוצצים את התרד ומרתיחים אותו, לאחר מכן קוצצים חצי בצל ומוסיפים לסיר.

קוצצים פטריית שיטאקי ומכניסים לתערובת ומבשלים במשך 5-7 דק׳, מניחים בצד למנוחה.

במחבת נפרדת שמים שמן שומשום כהה, ג'ינג'ר, שום, חצי בצל וסוכר ומטגנים על אש נמוכה עד לריכוך.

מוסיפים את גרגירי הסויה, רוטב הסויה ופטריות שיטאקי ומטגנים על אש בינונית במשך 10 דק,

לאחר מכן מוסיפים את התערובת הראשונה ומבשלים במשך 5 דק׳ נוספות.

מכינים אורז בנפרד (למתכון איך להכין אורז יפני )

להגשה

שמים אורז בקערה, מעליו את התערובת ומטפטפים טיפות של שמן שומשום ובצל ירוק קצוץ.

בתיאבון