04.09.2025
מושגים מעולם הסאקה

SMV – Sake Meter Value, Nihonshudo
SMV הוא ביטוי מספרי של מידת היובש או המתיקות בסאקה.
SMV הוא ביטוי מספרי של מידת היובש או המתיקות בסאקה.
הוא משתמש במערכת משקל סגולי המודדת את כוח המשיכה של תכולת הסוכר.
אם המספר הוא מספר שלילי נמוך יותר (-), זה מציין שהסאקה מתוק יותר.
אם המספר הוא מספר חיובי גבוה יותר (+), זה מציין שהסאקה יבש יותר.
לדוגמה: סאקה עם SMV של -5 מתוק בהרבה מאחד עם +2.
עם זאת, המתיקות יכולה להיות מושפעת גם מגורמים אחרים.
לדוגמה, כאשר אתה שותה אלכוהול גבוה כמו וודקה, הלשון שלך חייבת להרגיש מתיקות.
הסיבה לכך היא שככל שתכולת האלכוהול גבוהה יותר, כך הלשון שלך נוטה להרגיש מתוקה יותר.
כמו כן הטמפרטורה, החומציות וחומצת האמינו שלו יכולים להשפיע על מתיקות/יובש.
לכן SMV הוא אינדיקטור ליובש/מתיקות אבל רק לעיונך וזכור גם גורמים אחרים.
חוּמצִיוּת – Acidity
כל סאקה מראה גם את החומציות שלו בדף המוצר שלו.
כל סאקה מראה גם את החומציות שלו בדף המוצר שלו.
סאקה מכיל בעיקר חומצה לקטית, חומצה סוצינית, חומצה מאלית וחומצת לימון.
אם החומציות גבוהה מ-1.5, נאמר שלסאקה יש טעם עשיר ויבש.
אם הוא מתחת ל-1.0, הסאקה נוטה לטעם קל ומתוק.
עם זאת, כל חומצה משפיעה על טעם הסאקה בצורה שונה, כך שהחומציות שאתם מרגישים יכולה להיות שונה בהתאם לכמות או ליחס של כל חומצה.
לדוגמה, אם חומצת החלב גבוהה, הטעם רך יותר וממלא את הפה.
אם החומצה הסוצינית גבוהה, הטעם עשיר יותר בגלל האומאמי והמרירות שלה.
ׂ אומאמי – Amino acid
יש עוד ערך מספרי שימושי בדף המוצר של סאקה – חומצת אמינו.
כשמדובר ב'האם יש הבדל בטעם כמו יין?', חומצת אמינו היא אחד המאפיינים הייחודיים החשובים.
חומצת אמינו מוסיפה אומאמי ועושר בסאקה.
אומרים שאם חומצת אמינו גבוהה מ-1.0, טעם הסאקה עשיר יותר, ממלא פה וחזק.
אם הוא נמוך, טעם הסאקה קליל ויבש יותר.
עם זאת, בדומה לחומציות, ישנם סוגים רבים של חומצות אמינו בסאקה וחלקם משפרים יותר מתיקות, חומציות ומרירות מאשר אומאמי.