ארוחת Shabu Shabu עם ימה וקדמה

השבוע התחלנו במסורת חדשה – ערבי ארוחת Shabu Shabu ללקוחות ימה וקדמה.

כחברה, מעבר לייבוא של מוצרי מזון, אלכוהול וכלי בית מיפן, שמנו לנו למטרה גם להנגיש את תרבות יפן לקהל הישראלי.

לכן אנחנו מקיימים מדי פעם סדנאות בישול ואלכוהול יפני וגם מארחים הרצאות ולוקחים חלק בפעילויות שונות הקשורות לתרבות יפן.

יש לנו אהבה גדולה לארוחת Shabu Shabu ואתמול ערכנו את הארוחה הראשונה ללקוחותינו.

לאור ההצלחה וההנאה הגדולה גם של האורחים וגם שלנו, החלטנו לצאת בסדרת ארוחות Shabu Shabu, אחת לחודש, כדי שכמה שיותר אנשים יכירו את הקונספט ויהנו מארוחה יפנית מסורתית ואיכותית.

אז מה זה בעצם Shabu Shabu?

Shabu Shabu היא מנה פופולרית של נאבה (סיר חם) מיפן המורכבת מבשר פרוס דק וירקות בגודל ביס המבושלים במרק חם מהביל ומוגש עם רטבים לטבילה.

המנה מקבלת את שמה מהאונומטופיה היפנית "שאבו שאבו" שמשמעותה "סוויש סוויש", המתארת ​​את השטיפה הקלה של הבשר במרק המבעבע.

כשהבשר נטבל במים הרותחים, השומן הנוסף נמס, מה שהופך אותו לקל יותר מבשר מבושל רגיל, ולמנה בשרית בריאה יותר.

השבו-שבו נאכל בצורה שיתופית על ידי קבוצת אנשים.

בארוחות שלנו אנחנו מקפידים על קבוצות קטנות של אנשים (4-5), מכיוון שהרבה פעמים מדובר באנשים שעדיין לא מכירים.

כל שולחן מכין את הארוחה שלו, תוך כדי הדרכה של צוות ימה וקדמה.

הארוחה מלווה באלכוהול יפני לכל אורכה – קוקטייל יפני לפתיח, סאקה שמלווה את הארוחה ואומאשו לדז'יסטיף.

 

הנה כמה תמונות מהאירוע שערכנו אתמול: