איך לשתות יוזו סאקה

איך לשתות ליקר יוז/ יוזו סאקה

מה זה בעצם יוזו סאקה/ ליקר יוזו ואיך אמורים לשתות אותו?

יוזו הוא פרי ממשפחת ההדרים שגדל ביפן.

צבעו צהוב וגודלו כגודל שזיף עד תפוז, אך צורתו דומה יותר לקלמנטינה. ולנו הוא יזכיר את האתרוג שעליו אנחנו מברכים בסוכות.

במילון היפני הוא מוגדר כזן של אתרוג .

טעמו מאופיין בחמיצות עם מתיקות אך מה שמאחד אותו מכל שאר הלימונים הוא ריח ההדרים שבקליפתו.

הקליפה מלאה בארומות.

 

 

ביפן אי אפשר להעביר את החורף ללא פרי היוזו והוא מהווה אבן יסוד בתרבות האוכל והקולינריה של יפן.

על אף שהיפנים לא אוכלים אותו באופן ישיר, הם צורכים אותו במגוון דרכים שאותם נכיר כאן.

 

ליקר יוזו או יוזו סאקה 

ליקר היוזו עובר תהליך של זיקוק.

הוא מופק מפרימיום סאקה גונמאי גינגו  (שיוף האורז לכ 40% מגודלו ) ומפרי היוזו.

הליקר מכיל 10% אלכוהול ומאופיין בטעם חמוץ מתוק.

הליקר ללא תוספת סוכר והוא מכיל סוכר פרי טבעי שמופק מתהליך הזיקוק.

הדרך הטובה ביותר לצרוך אותו היא:

  1.  לשתות אותו קר עם קרח
  2.  לשתות אותו עם סודה, או מי טוניק
  3.  בצייסר לסיום הארוחה
  4.  כבסיס לקוקטיילים
  5.  לשתות חם עם מקל קינמון

מיץ יוזו טרי

הדבר הכי חשוב במיץ היוזו הוא לסחוט מיוזו טרי ולהשתדל להשתמש בו כמה שיותר מהר מהרגע שנסחט.

כמו כל פרי ההדר טעמו משובח במיוחד כשהוא טרי.