פסטה מיסו ופטריות

מרכיבים:

200 גרם ספגטי מחיטה מלאה

2 כפות שמן זית כתית מעולה

200 גרם פטריות שיטאקי טריות פרוסות (בערך 5 כוסות)

2 כפות מיסו לבן

1/4 כוס חמאה ללא מלח, חתוכה לחתיכות

3/4 כפית שום מגורר

1/2 כפית פלפל גרוס

1/4 כפית מלח

1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק (לא חובה)

 

הוראות הכנה:

מביאים סיר מים בינוני לרתיחה על אש גבוהה. 

מבשלים פסטה לפי הוראות האריזה. 

שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ושופכים את יתר הנוזלים.

מחזירים את הפסטה לסיר.

בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים פטריות, מבשלים, תוך ערבוב בערך כל 2 דקות, עד להשחמה וריכוך, כ-10 דקות.

מקציפים מיסו לתוך 1/3 כוס מי הבישול השמורים בקערה קטנה עד לאיחוד. 

מוסיפים לפסטה שבסיר את הפטריות, תערובת המיסו-מים, החמאה, השום, הפלפל והמלח.

מערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב קרמי. 

מחלקים את תערובת הפסטה בין 4 קערות. 

מעטרים עם בצל ירוק, אם רוצים.