26.08.2018
איך לחמם סאקה
חימום בסיר
שלב א
נמלא את קנקן החרס בכ 90% מתוכלת הקנקן ונעטוף את הקנקן בניילון נצמד.
שלב ב
מלאו את הסיר במים פושרים , והניחו את קנקן החרס במרכז הסיר. יש למלא כי מחצית מהקנקן מכוסה במים.
שלב ג
הוציאו את קנקן הסאקה מסיר המים וחממו את המיים עד רתיחה וסגרו אצ האש
שלב ד
לאחר שסגרנו את האש הניחו את קנקן הסאקה במרכז הסיר למשך כ 2-3 דקות (לאחר כיבוי האש). המפתח בחימום סאקה הוא לחמם את הסאקה בזמן הקצר על מנת שהאלקוהול לא יתאדה ולא יישרף
שלב ה
הסירו את הנילון מהפיה של הקנקן
שלב ו
הוציאו את הקנקן מהסיר ותהנו מסאקה חם ואיכותי
*שימו לב הקנקן יהיה חם אז יש להחזיק בזהירות רבה
חימום במיקרו
שלב א
נמלא את קנקן החרס בכ 90% מתוכלת הקנקן ונעטוף את הקנקן בניילון נצמד.
חימום ב
נחמם במיקרו למשך 1:30-02:30 דקות
על מנת להגיע לטמפרטורה 40-45 מעלות.
שימו לב לא לחמם יותר מידי על מנת שהסאקה לא ישרף
המלצות לסאקה חם :
- מומלץ לשתות בטמפרטורה של בין 40-45 מעלות
- כמו כן מומלץ להגיש בחורם ולצד מנות דגין יקיטורי וכל מנה יפנית אחרת תהנו
להתנסות וליהנות מטעמים שונים ניחוחות בטמפרטורות שונות
טמפרטורות שונות של סאקה והיחודיות של כל מעלה :
ישנם הבדלים בין שתית סאקה בטמפרטורות שונות ולכל טמפרטורה יש את היחודיות שלה ואת הגוון שהיא מוציאה מהסאקה :
טמפרטורת חדר (Hinatakan)
טמפרטורה לשתיה -30 מעלות
חום בקבוק – קריר מעט
ארומה -ניחוח עדין
פושרים – (Hitohadakan)
טמפרטורה לשתיה – 35 מעלות
חום בקבוק – חמימות קלה
ארומה -טעם מתפשט על פני החיך, ניחוח נעים של אורז וקוג'י
טמפרטורת גוף (Nurukan)
טמפרטורה לשתיה – 40 מעלות
חום בקבוק – חמים אך נעים להחזיק
ארומה -ארומה חזקה
חם -( Jokan)
טמפרטורה לשתיה – 45 מעלות
חום בקבוק – מעט אדים צריכים להופיע כאשר מוזגים את הסאקה
ארומה -ניחוח עז
חם מאוד -(Atsukan)
טמפרטורה לשתיה – 50 מעלות
חום בקבוק – זרם אדים צריכים להופיע כאשר מוזגים את הסאקה
ארומה -טעם קריספי עם ניחוחות חדים
רותח- Tobikirikan
טמפרטורה לשתיה – 55 מעלות
חום בקבוק – בקבוק צריך להיות חם למגע
ארומה -ארומה חדה עם טעם יבש