כתבתה של שרון בן דוד במגזין TimeOut

משקאות ג'ין חדשים שכדאי להכיר: Wa Gin

ג'ין פרימיום קראפט מתוצרת מבשלת בוטיק יפנית שמתמחה בתזקיקי שוצ'ו וסאקה. הוא מיושן במשך עשר שנים ויש בו איזון עדין בין שבעה תבלינים ובהם ערער, הדרים וקינמון, לזיקוק כהלים מסאקה, שמורגש ברקע בטעם עדין. לכן עדיף לשתות אותו נקי או לכל היותר בתוספת קוביית קרח. ג'ין חלק, מסקרן ויפני באופיו (אין הגדרה אחרת, אבל כשטועמים מבינים) למתקדמים שמוכנים להשקיע. 400 ש"ח.

לכתבה המלאה

כתבה של רונן פרלמוטר ב"ישראל היום"

"הסאקה, יין אורז, הוא בן לווייתו האולטימטיבי של הסושי", אומר לנו רן שאבו, מנכ"ל חברת ימה וקדמה שמובילה בייבוא סאקה לישראל. "הוא עדין מאוד ולא מאפיל בטעמיו על הסושי אלא משלים אותו; ביס מפה, לגימה משם וחוזר חלילה. ככה זה ביפן – ארוחות חברתיות איטיות שנמשכות שעות אל תוך הלילה, ועם הרבה סאקה. 'קאמפאי' היא המילה היפנית במקום ה'לחיים' שלנו, והם באמת יודעים לחיות טוב, היפנים. גם בארץ מתחילים לראות עניין בסאקה, והצריכה שלו עולה משנה לשנה – לא רק בסושיות ובמסעדות אלא גם בשוק החם, כלומר בקנייה הביתה – אם כי עדיין אין סביבו הייפ מטורף".

לכתבה המלאה

גל ממליה מהבלוג "פתיתים"

"עד היום התלוננתי שאין מיסו אמיתי בארץ, וסוף סוף יש שינוי שמרגש אותי מאד. ימה וקדמה, יבואנית שיש לי הערכה רבה אליה חברה דווקא אל יצרן יפני קטן, Horaiya Co.,Ltd., מפעל ארטיזני משפחתי שמייצר קו מוצרים מצומצם ואיכותי מעל ל100 שנה. נדיר למצוא כאלו ביפן, ונדיר עוד יותר למצוא ייבוא מסודר שלהם לארץ.

פגשתי אתמול באירוע השקה את הבעלים של המפעל, דור רביעי בעסק ואת מנהלת השיווק. וטעמתי מיסו לבן נפלא, עם שאריות קוג׳י שהם עדות לתהליך פירוק והתססה מבוקרים.

למרות שהמפעל מדרום טוהוקו הם מייצרים מיסו רך ועדין בסגנון קיוטו, כזה שיכולתי רק לפנטז שאוכל להשיג בארץ.

מאותו קוג׳י הם מייצרים גם סויה קוג׳י, עמוקה מאד בטעם, סמיכה, מתוקה והרבה פחות מלוחה מזו שאנחנו מכירים במערב, שתהליכים תעשייתיים האיצו אותה לצאת למדפים.

ואם כל זה לא מספיק, הם מוכרים גם את הקוג׳י עצמו שהם מייצרים (nama koji) למי שרוצה ליצור לבדו. אני כבר זומם להכין אמאזקה."

לכתבה המלאה

כתבתו של קלייטמן קובי מאתר "איש הענבים"

הערב שהיה, היה "Kawaii" לגמרי כמו שאומרים היפנים כשהם מתלהבים ממשהו. היה זה ערב עתיר משקאות יפניים מסוגים ומינים שונים. מתוך פורטפוליו של כ 60 משקאות שמייבאת ימה וקדמה הוגשו לטעימה תשעה. אולם ברור שגם פורטפוליו של 60 משקאות מיפן הם טיפה בים. די להיכנס למרכול הפשוט ביותר בטוקיו ולגלות מגוון עצום של משקאות החל מפחיות משקה מהממות בטעמי פירות עם אלכוהול בשיעור 3% וכלה בבקבוקי סאקה מהודרים וענקיים, וויסקי, שוצ'ו, הלהיט התורן סאקה תוסס ועוד.

לכתבה המלאה

כתבתו של אלירם מוכתר מבלוג "מוכתר העיר"

"שמנכ"ל ימה וקדמה רן שבו שהעביר את הסדנא סיפר שהיפנים  אלכוהוליסטים, תיקנתי אותו לשמחים…
שבו הוסיף שהיפנים חובבי משקאות חריפים, שהם מתחילים ללגום משעות הצהריים, שהם נהנתנים  ואוהבים הכל בקטן (כמה מפתיע): "אוכלים קצת ושותים קצת".
בסדנא המעשירה אכלנו כמה דברים טובים, שתינו כמה דברים טובים.
ולמען הסר ספק חזרתי הביתה במונית."

לכתבה המלאה

כתבתה של שוש חזן גרינברג ב"מפה"

"הרבה מחומרי הגלם ל"סלאס" מגיעים במסגרת שיתוף פעולה עם חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול כשרים ברמת פרמיום מיפן, ושף אור אירח לערב מיוחד את אנשי Horaiya מיפן כדי להדגים כיצד הוא עובד במסעדה עם המוצרים המיוחדים לייצור קסם אסיאתי. (והוא לא מהסס גם להמליץ כיצד להשתמש במוצרים כאלה במטבח הביתי להכנת מנות כמו שלו).

כוכב הערב היה הק'וגי- אותה פטריית אורז המשמשת להתססה ומהווה בסיס למרכיבים רבים במטבח היפני כמו "נמה קוג'י" – להכנת מלח קוג'י, מיסו ביתי וחמוצים, סויה קוג'י – שילוב של מאלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח שפגשנו בכמה וכמה מהמנות במסעדה, בעיקר לצד סשימי ודגים נאים, נאן דשי מיסו לבן המופק מפולי סויה ואורז ומותאם למנות פיוז'ן, ומיסו מוזהב מפולי סויה מקולפים שמתאים במיוחד למיסו ירקות ומרמלדות."

לכתבה המלאה

כתבתו של ישראל פרקר באתר Wines Israel

"החזון של ימה וקדמה: ייבוא ושיווק מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים.

בימה וקדמה יצרו כוח אדם מקצועי שעבר מספר הדרכות ביפן במגוון מבשלות יפניות, למדו בצורה מקצועית  את כל הליך ייצור הסאקה, משדות האורז וסוגי האורז השונים לתהליך עשייה מסורתי של הסאקה.  השבחה שימור שינוע והפצה של הסאקה בצורה והטמפ' הנכונה ביותר, למסעדה וללקוח הסופי. כל זאת על מנת שהצרכן הסופי יצרוך את המוצר בצורה האופטימאלית ביותר שלו."

לכתבה המלאה

כתבתה של אביגיל לאפין מבלוג "הפיה השחורה"

"בארוע לימדה Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, איך להכין כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו. את הכדורים ניתן לשמור כחודש במקפיא (מתכון למטה).

מי שמביא את המוצרים הם חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים שבאתר שלה תוכלו לרכוש חומרי גלם שיהפכו לכם את המטבח ותוכלו לבשל בבית אוכל יפני מסורתי."

לכתבה המלאה

כתבתה של יעל מוריס מהבלוג "לא סוגרת ת'פה" בסלונה

"את הארוחה ליווה רן שבו מ”ימה וקדמה”, שהשקה אותנו לצד כל מנה במשקאות אלכוהול יפנים שונים, כולם על בסיס סאקה, האלכוהול היפני שמבוסס על אורז. ככל שהתקדמה ההארוחה למדנו שהרבה גוונים וצורות יש לסאקה, שסאקה זה לא רק מה שהכרנו, שביפן לא נהוג לשתות סאקה חם, שהסאקה שאנחנו שותים בישראל מחוזק בדרך כלל באלכוהול, ושלסאקה יש כפי הנראה סגולות מרפאות, כי עד סוף הערב האף שלי חדל מלדלוף."

לכתבה המלאה

כתבתה של עדי עזרא מהבלוג "אוכלת ורצה לספר לחבר'ה"

"שני בערב הגעתי למסעדת Selas שנמצאת בשוק הפשפשים ביפו בניצוחו של השף אור גינסבורג זוכה העונה השנייה של משחקי השף לאירוע כתבים לרגל השקת מוצרי הפרמיום החדשים של חברת Horaiya שנחתו בארץ. חברת ימה וקדמה- יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים גאה להציג את חומרי הגלם שיהפכו לכם את המטבח לגן שעשועים בלתי נגמר של טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. מעתה לא צריך לאכול אוכל יפני מסורתי רק במסעדות אפשר גם לבשל בבית עם מוצרים איכותיים ואותנטיים מארץ המקור.מדובר על מוצרים כמו קוג'י, מיסו לבן, מיסו אדום, רוטב סויה
-קוג'י ומשקה אמאזאקה."

לכתבה המלאה

כתבתה של סילבי כליפא בבלוג Life is Beautiful

"מי אמר שאין מיסו אמיתי בארץ?

המיקום -מסעדת selas של אוהב דגים וזוכה העונה השניה של משחקי השף אור גינסברג,

המוצרים – מוצרי פרימיום יפניים של חברת horaiya  הקיימת מ 1906
האחראים על כל הטוב הזה – חברת ימה וקדמה שכבר 12 שנה מייבאים ומשווקים מוצרי מזון ואלכוהול יפניים מסורתיים ואיכותיים .
מנכ"ל horaiya ואחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של החברה  misaki tanida  משיקים את מוצרי הפרימיום מבוססי קוג'י. הנוכחים עברו "קורס מזורז" להכנת miso balls -כדורי מיסו שהופכים  למרק מיסו במגע עם מים רותחים.
אור גינסברג פינק במנות מדהימות בשילוב מוצרי הפרימיום של horaiya .
חובבי הדגים והאוכל היפני  זה היה בהחלט הערב שלכם."

לכתבה המלאה

כתבתו של אהרון שצקין

"החיבור הזה בין "ימה וקדמה" שמקדמים ומשווקים ומייצגים חברות וחומרי גלם ומוצרים מיפן לסילאס כמה שהוא רחוק ככה הוא מצוין!

השף אור גינסבורג הוא תמצית האהבה לאוכל יפני, אסיאתי, אוכל טבעי בלי מניירות המבוסס על חומרי גלם נכונים , טריים או כמו שהוא אומר אין לי זמן או צורך לגלגל סושי, צריך דג טרי אורז ואצה לחבר עם הסויה האמתית הכי טובה וזהו!

האהבה שלו למוצרים היא גלויה הייתי אומר אפילו הערצה כי סוף סוף הגיע יצרן Horaiya המיוצג ומשווק על ידי ימה וקדמה והביא מוצרים שלא היו כאן בארץ."

לכתבה המלאה

כתבתה של לאה זהר בבלוג "הבית הזוהר של לאל'ה" בסלונה

"אוכל יפני ואני לאחרונה בקשרי אהבה מיוחדים . תרבות ענפה של אנשים עדינים ומוכשרים שלומדים שנים רבות ומתמחים בהכנת מנות  וחיתוכים מיוחדים רק להם. גולת הכותרת פה היא טריות המוצרים . הם לא מוכנים לעבוד עם מוצרים שלא נבדקו ונמצאו טריים. מנות רבות מוכנות מדגה טריה לגמרי ובשרים שרק הגיעו ונפרסו כמניפות מצויירות ודקיקות. הוזמנתי למסעדת SELAS ביפו . מסעדה מדהימה ויפת מראה בשוק הפשפשים ביפו השייכת לאור גינסברג וכשנכנסתי למסעדו זיהיתיו כאחד ממתמודדי משחקי השף שכבש את המסך את המקצועיות והחיוך המופלא של אדם בטוח ואוהב את מקצועו ולקוחותיו . מתענג על כל חיוך מרוצה ,שואל ומתעניין אם טעים ומלמד אילו רכיבים יש במנותיו שהטעם כל כך נעים וטעים. אור סיפר על התמכרותו לאוכל היפני ואיך אשתו והוא מכינים מנות חדשות למרות שהם עייפים מיום עבודה עמוס וכך יצאה מנה חדשה של…סושי פתוח לגמרי עם אצה אורז חתיכות דג ומוצר חדש של הורייה המכיל חיטה,חצילים וסויה שכשטעמתיו הבנתי למה התמכר אור ."

לכתבה המלאה

כתבתה של בתיה דורון בבלוג שלה

"הוזמנתי לאירוע במסעדת סילאס Selas בתל אביב של השף אור גינסברג, בנוכחות נציגי חברת Horaiya מיפן להשקת מוצרי מזון פרמיום יפניים של חברת Horaiya, המיובאים ארצה ע"י חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים.
חומרי הגלם מיפן שיהפכו לכם את המטבח. כבר לא צריך להתפשר על חומרי הגלם כדי לבשל בבית אוכל יפני מסורתי!"

לכתבה המלאה

ישראל פרקר, בעל אתר Winesiarael

"בתפריט האלכוהול ניתן למצוא מגוון רחב של סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ'ה ויוזו, לצד תפריט האוכל אשר כולל מנות יפניות קטנות .
בין הקוקטיילים הבולטים שבתפריט טעמנו :
בני קיקוסוי- שיכר שזיפים יפני מסורתי על בסיס סאקה, מתוק חמוץ וארומטי.
יוזו סאקה – יוזו על בסיס סאקה מקיוטו, מתוק מרענן והדרי .
סאסאניג ניגורי – סאקה לא מסונן על בסיס ג'ונמאי גינג'ו עדין מתקתק ומרענן.
קיקוסוי ג'ונמאי גינג'ו – סאקה יבש ופירותי.
בורן גולד- ג'ונמאי דאיגינג'ו- סאקה חצי יבש, עשיר ומתקתק בעל ארומה אלגנטית.
תודה חברים על ערב מהנה."

מתוך "סל הקניות של שחר" באתר "אכול ושאטו"

"חברת ימה וקדמה החלה לייבא ארצה קו מוצרי מזון מיפן, אותם מייצרת Horaiya. החברה קיימת כבר 113 שנים, ומייצרת מגוון מוצרים המבוססים על קוג'י – אורז עטוף בעובש מיוחד, שהינו הבסיס לייצור של סאקה, מיסו ואמאזקה. ליין המוצרים כולל סויה קוג'י, נאן דשי מיסו לבן, קוג'י סאן מיסו, מיסו Kojiyasan ועוד. מבין המוצרים אהבנו במיוחד את המיסו הלבן, מהאיכותיים ביותר שטעמנו עד היום, שונה מאוד ממה שמקובל למצוא בארץ; בסיס מצוין להכנה של מרק מיסו, למשל. גם הסויה קוג'י נבדלת במורכבות הטעמים שלה מאותה סויה שאנו רגילים להשתמש בה. המחיר 12-150 שקלים למוצרים השונים. להשיג באתר.

לכתבה המלאה

כתבתו של רואי פרסול באתר Spot it

"ומהו הקוג`י אתם שואלים? ובכן, מדובר באורז העטוף בעובש קוג`י, והוא הבסיס ההכרחי הראשון בתרבות האוכל המותסס היפני המסורתי.
חלק מהמאכלים והמשקאות המופקים באמצעות קוג`י הם: סאקה, מיסו ואמאזקה"

לכתבה המלאה

אולגה ויינר כותבת עלינו בבלוג שלה ברוסית

"Поездка в Японию вообще и кулинарный тур по этой стране уже давно стали моей мечтой, правда плохо совместимой с нехваткой отпуска и маленьким и весьма активным ребенком. Поэтому реализовывать гастрономическую мечту я решила прямо тут – не покидая Израиль. И отправилась на поиски настоящей японской кухни в нашем средиземноморье. В ближайшие недели я постараюсь делиться тут результатами – а точнее отчетами о разнообразных японских заведениях. Уровень некоторых – ниже плинтуса, другие, наоборот, впечатлили своим уровнем.

Но начнем с позитива – визита в весьма любопытное заведение Selas в Яффо где мне довелось отведать настоящих японских продуктов, которые производить Horaiya. Эта компания была создана в 1906 году и вот уже более ста лет производить ингредиенты, лежащие в основе традиционной японской кухни."

לכתבה המלאה