איך להכין חמוצים יפנים בסגנון שגוהצי How to Make Sagohachi Pickles

חמוצים בקוג’י

כולנו אוהבים חמוצים אבל אין על החמוצים היפנים המקוריים!

היום תלמדו איך להכין חמוצים יפנים בסגנון דרום יפן.

חמוצים יפנים נכבשים ע”י קוגי.

מרכיבים:

  • 400 גרם קוג’י שגוהצי לחמוצים
  • מים
  • ירקות  – גזר, לפת, כרוב, מלפפון, דלעת, חצילים, סלרי, פלפל ירוק, פפריקה (בחרו את הירקות המועדפים עליכם).
  • שקית וואקום / קופסאת פלסטיק

שגוהצי קוג'י

הוראות הכנה:

אופן חיתוך הירקות

החוכמה היא לשטוף את הירקות ולחתוך אותם בצורה שתתאים לכלי האחסון.

עבור ירקות שלוקח יותר זמן, מומלץ לקלף את הירק.

לפת – לחצות

מלפפון – להוריד את הקצוות

חציל – להוריד את החלק העליון ולחצות

גזר, צנון – לקלף ולחצות

הכנת הבסיס לחמוצים

להוסיף לשקית הקוג’י 180 מ”ל מים, או יותר אם צריך, עד שנהיים לחים.

תהליך הכבישה

יש להוסיף את הירקות החתוכים לקוג’י בתוך כלי מתאים ולהכניס למקרר למשך 4-5 שעות.

אחרי 4-5 שעות, אם רמת המליחות נמוכה מדי, הוסיפו 2-3 כפיות מלח.

אם הבסיס מיימי מדי, ספגו את המים עם ספוג והוסיפי עוד קוג’י, עד שהבסיס הוא כמו משחה סמיכה.

אחרי שהתאמתם את המליחות והסמיכות, המשיכו בתהליך הכבישה.

השאירו במקרר עוד כ- 6-10 שעות.

בחרו את זמן הכבישה בהתאם לטעמכם האישי.

*ניתן לכבוש באותה צורה גם בשר ודגים. בשר ודגים יש לכבוש בין 2-4 ימים.

*אם ברצונכם לקבל חמוצים חריפים, הוסיפו שבבי צ’ילי

*אחרי השימוש, ניתן לשמור את ה”בסיס” במקרר ולעשות שימוש נוסף עוד כ-3 פעמים.

 

 

איך להכין חמוצים יפנים בסגנו שגוהצי How to Make Sagohachi Pickles