איך להכין מיסו ביתי

חברת ימה וקדמה והשף בועז צאירי יצאו לחוויה משותפת של בישול ויצירה.

והפעם השף בועז צאירי מלמד אותנו כיצד להכין מחית מיסו ביתי.

 

מרכיבים

  • 400 גרם קומה קוגי  ( חבילה אחת )
  • 400 גרם פולי סויה
  • 200 גרם מלח

אופן ההכנה:

  • פותחים את חבילת  קומה קוגי במשטח העבודה
  • מכניסים חבילת פולי סויה כ- 400  גרם לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה עד שהפולי הסויה מבושלים.
  • מסננים את המים ומעבירים את פולי הסויה למשטח העבודה.
  • מערבבים את הקוגי עם פולי הסויה בייחס של 1:1 על מנת לקבל שירה מיסו ( מיסו לבו )
  •  מוסיפים מעט מהנוזלים של פולי הסויה.
  • תוחנים את המחית באמצעות בלנדר או ע”י מעיכה בקערה מסורתית
  • סופגים בנייר סופג.
  • מכניסים למיכל, מוסיפים מלח ומשאירים למשך 3 חודשים
  • כשהמיסו מוכן, ניתן להכין ממנו “כדורי מיסו” ולשמור בקירור