01.08.2019
מתכון לעוף ואורז צלויים ברוטב מיסו
עוף ואורז צלויים ברוטב מיסו – מתכון מתוך הבלוג אוכל וזנזוני מוח
אורז
½1 כוסות אורז שטוף ומיובש
½ כפית מלח
½2 כוסות מים
הכנת תיבול האורז
שאריות המשרה של העוף
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
כף ג’ינג’ר פרוס לגפרורים
המצרכים לעוף
6 ירכי עוף
המשרה לעוף
3 כפות גדושות מיסו בהיר של חברת הוראיה
¼ כוס סוכר חום
2 כפות קוג’י סויה של חברת הוראיה
¼ כוס סאקה
¼ כוס מירין
2 כפות מיץ יוזו 100% טהור
1 כף שום כתוש
הכנת המשרה
- מרתיחים את המרין והסאקה כשתי דקות לאידוי האלכוהול
- מוספים סוכר חום ומיסו
- מערבבים ומחממים מעט
- מורדים מהאש מצננים
- מוספים את השום מערבבים
ההשרייה
- מניחים בקערה את חלקי העוף יוצקים מעל את המשרה
- מעסים מחדירים חלק מהמשרה מתחת לעור
- מכסים ומניחים במקרר להשריה (בין 8-24 שעות) כל מספר שעות מוצאים ומעסים.
אפיית העוף
- מוצאים כשעה לפני האפייה מהמקרר
- מחממים תנור ל 220 מעלות.
- משמנים תבנית צלייה עמוקה
- לוקחים חלקי העוף, רק עם המשרה שמצפה אותם (את יתר המשרה שומרים) ומניחים בתבנית כשצד העור כלפי מעלה וצולים 20 דקות.
- מנמיכים ל 180 מעלות, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 30 דקות נוספות,
- מידי פעם פותחים את הכיסוי ומרטיבים את העוף המיצים שהצטברו בתחתית התבנית
הכנת האורז
- מחממים כף שמן בסיר
- מטגנים את האורז עד קבלת 3 גוונים
- מוספים מלח ומים
- מבאים לרתיחה מנמיחים את האש ומכסים
- מרתיחים כשלוש דקות מכבים את האש, לא פותחים מכסה!
- מכסים את הסיר במגבת מטבח ומשאירים כך עשר דקות
- פותחים את הסיר ומפרדים גרגרים בערבוב קל עם מזלג.
הכנת הרוטב
- מעברים את המשרה שנותר מהשריית העוף לקלחת
- מביאים לרתיחה מוספים רבע כוס מים מערבבים ומצמצמים מעט
- מוספים ג’ינג’ר ובצל ירוק(מותרים חופן בצל לעיטור) מערבבים ושומרים בצד
שילוב האורז בעוף
- לאחר שאפנו את העוף 50 דקות להסיר את ניר הכסף ולהוציא את העוף
- לפזר את האורז בתבנית לצקת את הרוטב עם הבצל הירוק והג’ינג’ר על האורז
- להחזיר את העוף מעל האורז
- מחזירים לתנור לאפיה של כ- 20 דקות.
בהגשה מפזרים בצל ירוק, ולאוהבי החריפות צ’ילי טרי פרוס .
מתוך הבלוג אוכל וזנזוני מוח