חציל מטוגן בשמן עמוק עם רוטב חריף

תיאור המנה

חציל מטוגן בשמן עמוק עם רוטב חריף
מנה פיקנטית חמה ומלאה בארומה של סומסום

מתכון ל 20 סועדים

מרכיבים

  • חצילים:______________________ 10 יחידות 1500 גרם
  • בצל:________________________ 3 יחידות ( 300 גרם )
  • עלי שיסו :____________________ 3 יחידות
  • קוגי סויה:____________________ 10 כפות
  • חומץ אורז ____________________5 כפות
  • סוכר :_______________________5 כפות
  • משחת שעועית:_________________1כפית
  • שמן שומשום ללא קליה ___________לזילוף
  • שמן צילי _____________________ לזילוף

שלב 1:

  • חותכים חצילים לקוביות, משרים במים ומסננים.
  • חותכים בצל לרצועות ועלי שיסו לרצועות דקות.
  • מערבבים את מרכיבי A בקערה להכנת רוטב.   

שלב 2:

  • מוסיפים סיבוב אחד או שניים של שמן שומשום לשמן השומשום הלבן הסמיך ומחממים עד שהוא מגיע ל-170 מעלות.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהמשטח הופך שקוף.
  • מוסיפים בצל ומטגנים במשך דקה עד שהמשטח הופך שקוף, לאחר מכן הוציאו את הבצל וטבלו אותו ברוטב משלב 1 כשהוא עדיין חם.

שלב 3

 מוסיפים חצילים וכאשר הם מזהיבים, מוציאים וטובלים ברוטב באותו אופן.