מרכיבים
* 360 מ״ל אורז
* 50 גרם שורשי לוטוס
* 50 גרם גזר
* 1 אבורה ( ירק שורש אחר )
* 4 פטריות שיטאקי מושרות וסחותות
*חצי גוש של קוניאקו
400  מ”ל דאשי שיטאקי שהושרה במקרר יום לפני

*30 מ”ל סאקה
*15 מ”ל סוטב סויה
*15 מ”ל מירין או סוכר
* 5-6 אפונת שלג מולבנים ופרוסות דק באלכסון ( לקישוט )

הוראות הכנה
שוטפים את האורז משרים את האורז במים למשך 30 דקות.

הכנת הירקות 

*פורסים את  שורשי לוטוס  ל-6-8 חתיכות.ואת הגזר  למקלות בעובי 2 מ”מ

*חותכים אבוראז; לרצועות ברוחב של 4 מ”מ  ב

*פורסים את הקוניאקו לפרוסות בעובי 3 מ;מ, ואז חותכים אותן למקלות קצרים בעובי 3 מ;מ.

הכנת ציר דאשי 

משרים את פטריות השיטקה במים למשך לילה אחד במקרר  לאחר השריה

סוחטים את פטריות השיטאקי ופורסים לחתיכות דקות  ושומרים את הנוזל  אשר שמש להכנת ציר דאשי.

מרתיחים את נוזל הפטריות על אש בינונית עד רתיחה  מוסיפים את הסאקה ,המירין  הסויה  ולאחר מכן את

שורשי לוטוס, גזר, אבוראז; הקוניאקו ופטריות שיטאקי. ומבשלים במשך 2 דקות ,ומכבים את האש.

בעזרת מסננת מסננים את הנוזלים לקערה ומשאירים את הירקות והנוזל להתקרר.

הכנת המנה 

* לאחר שהאורז עבר השריה של 30 דק מסננים את המים ,ומעבירים לסיר הבישול.

*מפזרים את הירקות המבושלים על האורז (לא לערבב)

* מוסיפים את נוזל ציר דאשי ביחס של 1-1 360 גרם אורז על 360 מ”ל דאשי

במידה וחסר נוזל מוסיפים מעט מים על מנת להגיע לייחס הרצוי

* מניחים את המכסה ומבשלים  כ 20 דק על אש בינונית וסוגרים את האש

וממתינים עוד 15 דקות  והמנה מוכנה

להגשה נמזוג את האורז ומעליו

יש להגיש  בקערת אורז עם אפונת שלג  וגזר גזר לקישוט בתיאבון !