02.11.2022
פירות ים בתנור
מרכיבים:
פירות ים / דגים חיים
- שרימפס —————————————————————————–4 חתיכות
- צדפות ——————————————————————————-8 חתיכות
- דיונון ———————————————————————————פרוס 1 כוס (1 ס”מ ברוחב)
אופציית דגים – כשר
- דניס ———————————————————————————-4 חתיכות
- לוקוס ———————————————————————————-8 חתיכות
- בר ים ———————————————————————————פרוס 1 כוס (1 ס”מ ברוחב)
- פלפל לבן——————————————————————————קוורץ
- מלח ———————————————————————————–קוורץ
- פפריקה——————————————————————————-חצי כפית
- עגבניות שרי————————————————————————- 4 יחידות
- לימון———————————————————————————-2 פרוסות
- שמן זית——————————————————————————50 מ”ל
- שום (כתוש) ————————————————————————-1 כפית.
- פלפל צ’ילי —————————————————————————חצי כפית
- מיץ לימון—————————————————————————–1 כף.
- ווא פאנקו WAPANKO————————————————————חצי כוס
- פטרוזיליה יבשה——————————————————————–על פי טעם
- אורגנו——————————————————————————- על פי טעם
- כוסברה —————————————————————————–על פי טעם
[ הוראות הכנה: ]
1. לשטוף שרימפס.
מקלפים את הקליפה ומשאירים את הזנב. שוטפים סקאלופס ומנקים דיונונים’ מייבשים במגבת מטבח ופורסים את הקלמארי לטבעות בגודל 1 ס”מ.
2 מוסיפים מלח ופלפל לבן ל-1 ומניחים בתבנית אפייה.
3 מוסיפים את התבלינים מהרשימה ומערבבים, מפזרים מלמעלה פרוסות זית, עגבניות שרי ופרוסות לימון ואופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות. מערבבים באופן קבוע על מנת לאפות היטב.
4 מערבבים WAPANKO ותערובת עשבי תיבול בקערה.( צילי, פטרולוזיה, אורגנו כוסברה)
5 אופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 8 דקות נוספות.