מתכון ליוזו סאקה פנה קוטה עם שטרוייזל שקדים ורוטב משמש מקורמל

יוזו סאקה פנקוטה

יוזו סאקה פנה קוטה עם שטרוייזל שקדים ורוטב משמש מקורמל

מרכיבים לסאקה יוזו פנה קוטה

500 גרם שמנת מתוקה
1.5 כפיות ג'לטין
60 גרם חלב קר
80 גרם יוזו סאקה
80 גרם סוכר

מרכיבים לשטרוייזל שקדים

100 גרם חמאה
80 גרם סוכר
80 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים

מרכיבים לרוטב משמש מקורמל

100 גרם משמש
50 גרם סוכר דמררה
80 גרם מים
20 גרם מיץ לימון

הכנת סאקה יוזו פנקוטה

ממיסים את הג'לטין בחלב הקר
שמים בסיר את השמנת, סאקה יוזו וסוכר ומביאים לרתיחה עדינה
מורידים מהאש ומוסיפים הג'לטין עם החלב הקר תוך כדי ערבוב
שמים את המסה בכלי ההגשה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות

הכנת שטרוייזל שקדים

מערבבים את כל המרכיבים עם הידיים עד לפירורים גסים מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה

הכנת רוטב משמש מקורמל

כמחצית כמות המשמשים חותכים לרבעים ועוטפים בסוכר הדמררה
את המחצית השנייה טוחנית בבלנדר עם המים ושארית הסוכר
לסיר מוסיפים תחילת את רבעי המשמשים עם הסוכר עד שרואים כי הסוכר הופך לקרמל בהיר
לאחר מכן מוסיפים את המים עם המשמש ומיץ הלימון ומערבבים היטב כ2-3 דקות

המתכון באדיבות שף גיל-עד דאבוש

יוזו סאקה פנקוטה

yuzu sake