19.02.2019
ימה וקדמה בבית תאילנדי

לשתות אלכוהול זה תמיד כיף, אבל לשתות מבחר סוגי אלכוהול איכותי שמלווים ארוחה מצויינת רבת-מנות, זה כיף שבעתיים.
חברת ימה וקדמה יוצאת בקונספט חדש ומרגש, הכולל שיתוף פעולה עם מיטב המסעדות בארץ, במסגרתו יתקיימו ערבים מיוחדים, הכוללים ארוחה עם תפריט רב-מנות שנבנה במיוחד לאירוע ע"י שף המסעדה, כאשר לצד המנות, לכל אורך הארוחה, יוגשו מגוון סוגי אלכוהול שחברת ימה וקדמה מייבאת ארצה מיפן.
את ארוחת הבכורה ערכנו בחדר הפרטי של מסעדת בית תאילנדי.
השפים לק ויריב מלילי בנו תפריט ספיישל לאירוע, שכלל גם אופציות חילופיות לצמחוניים וטבעוניים.
לפני הכל, הרמנו כוסית של יוזו סאקה – ליקר הדרים יפני שופע ארומות, 5.1% אלכוהול. 100% יוזו סחוט טבעי על בסיס סאקה פרימיום מקיוטו.
מנות פתיחה:
סאקו סאי קונג – כדור טפיוקה בפרחי אנצ'אן עוטף שרימפס/עוף/בשר לבן קצוץ, בוטנים, ערמוני מים, שום מטוגן, מונח על עלה של אייסברג עם טבעת צ'ילי וכוסברה מעל.
קאטונג טונג – "סירה מזהב"- סלט פומלה עם לברק מטוגן מפורק, קוקוס מגורד, למון גראס, שאלוט ופלפל חריף מונח בתוך כיסון פריך
נאם פריק נום קפ פלה – ממרח פלפלים על האש מצ'אנג מאי על קריספי סקין של דג וביצת שליו מעל.
את מנות הפתיחה ליווינו עם סאסאניגורי – ניגורי יפני מסורתי בדרגת סופר פרימיום, על בסיס סאקה גונמאי גינגו מלכותי ומעודן. החך מלא בפריכות ופרחוניות עדינה של הדרים עם מתיקות קלה. מרענן קל ויבש מושלם לשתות בקיץ כתחליף ליין מבעבע. יטיב ללוות דגים, בשר צלוי וטאפסים.
מנות ביניים:
קוטיאו לוט פט פלו – דף אורז בעבודת יד עשוי מקמח אורז יסמין ומקמח טפיוקה, עוטף בתוכו ברווז מקומי מבושל בתליני פאלו עם נבטים, גבעולי כוסברה, אומלט ועלי חרדל כבושים ברוטב של סויה שחורה.
מיאנג פלה – נתחים של דג ים מונחים בתוך עלה של חסה עם צרור של כוסברה, שמיר, נענע קוביות של לימון טרי, למון גראס, ג'ינגר, צ'ילי ובצל סגול.
מרק לרענון:
טום צ'אט לוקשין קונג – קציצות שרימפס קריסטל, אטריות וואן סן, אצות ים, כרוב סיני בציר צח וזילוף של שמן שום מעל.
את מנות הביניים ליווינו עם קיקוסוי השלג המושלם – סאקה ניגורי לא מסונן ולא מדולל. בעל מתיקות נעימה, חי ונושם, מלא ודומיננטי.
בנוסף פונקנו ע"י בית תאילנדי בקוקטייל מיוחד שהכינו לנו על בסיס "קיקוסוי השלג המושלם".
פרטים נוספים אודות קיקוסוי השלג המושלם
רגע לפני שעברנו למנות העיקריות, ערכנו טקס מזיגה מסורתי של ג'וזן פינק ג'ונמאי גינג'ו – סופר פרימיום סאקה, חצי יבש מעודן. בעל ארומות נעימות של ליצ׳י ופירות יבשים, עגול עם טעם אגוזי עדין ומשובח.
צורת המזיגה היא לתוך כוסית, היושבת בתוך מיכל מרובע. ממלאים את הכוסית עד אשר תכולתה נשפכת לתוך המיכל המרובע, מה שמבשר על שפע והצלחה.
את טקס המזיגה והשתייה צילמנו גם בוידאו לייב באירוע
מנות עיקריות:
קאנג פט-פט יאנג – תבשיל של ברווז מקומי על האש מבושל עם חלב קוקוס שנסחט מידי יום במקום, בליווי שורשים ועשבים תאילנדים חריפה עם אננס טרי, ענבים, תפוחים ועגבניות שרי. מוגש לצד אורז יסמין מאודה.
פלה פאד צ'ה – פלטים של לברק שלם מטוגנים עם צ'ילי אדום וירוק, קראצ'אי (ג'ינג'ר פראי) אשכולות של פלפל שחור טרי חציל תאילנדי, לוביה, בצל ירוק, בצל סגול וריחן תאילנדי.
פאד פאק קייאו – מבחר של ירוקים מוקפצים מהחווה בהתאם לעונה – קנה, פאק צ'וי, אספרגוס, סנופיס, ברוקולי בוואק עם שום טרי ברוטב של שעועית חומה.
למנות העיקריות מבית הבית התאינלדי ראוי לשדך אלכוהול ברמה הגבוהה ביותר: סאקאמאי ג'ונמאי דאיגינג'ו – אולטרה פרימיום סאקה. דרגת האיכות הגבוה ביותר מבית קיקוסוי. האורז מגיע משדות אורז עתיקים, ומובחרים השייכים למבשלה. עשיר בארומות ומינרלים, יובש מעודן עם פריכות מלטפת.
קינוחים:
בולויי – שלושה כדורי בולויי מקמח סטיקי רייס וטפיוקה בחלב קוקוס חם עם ג'ינג'ר וביצת שליו עלומה.
קאנום קוק – בליני מרחובות תאילנד מקמח סטיקי רייס, קמח אורז יסמין, חלב קוקוס וטבעות בצל ירוק מעל.
עוגת בננה/ טפיוקה – עם גרידת קוקוס טרי מעל.
עם כמה שאנחנו אוהבים קינוחים אכילים, אי אפשר לסיים בלי אלכוהול קינוח מושלם: בני קיקוסוי – שיכר שזיפים אומשו – שיכר שזיפים מסורתי 10% אלכוהול. מבוסס סאקה מדרגת פרימיום. באף ארומות עשירות של מרציפן איכותי, החך נעים ומזמין עם מתיקות נעימה וחמיצות מאוזנת.
פרטים נוספים אודות בני קיקוסואי
לחיי הארוחות הבאות, קמפאי!
כתבה וצילמה: הדר אוקנין