מתכון ללחם מיסו אפוי בקדירה

מתכון ללחם מיסו אפוי בקדירה

לחם מיסו אפוי בקדירה – מתכון של נורית פלד מתוך הבלוג "טעמיים כי טוב"

מערבבים יחד את כל החומרים:
3 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
כוס ורבע מים קרים. אם משתמשים בקמח כוסמין יהיה צורך בעוד מים
חצי כוס מיסו לא מפוסטר
3 גזרים מגוררים דק, סחוטים
בסוף, כשהכל התערבב, מוסיפים כפית מלח

לשים יחד לעיסה אחידה, מכסים ונותנים מנוחה שעה שעה וחצי.
כעבור שעה מוציאים אוויר ע"י טפיחות בידיים, משטחים ומקפלים לעיגול ע"י תחיבת הקצוות פנימה למטה, נותנים חצי שעה מנוחה.

חוזרים על הלישה והקיפול עוד פעמיים, בכל פעם חצי שעה מנוחה.

בזמן המנוחה השלישית, מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים את הקדירה שתתחמם בפנים ללא המכסה, חצי שעה כמו שהתפיחה בת חצי שעה. מכניסים את הלחם על נייר אפייה לקדירה החמה, חורצים דוגמה בסכין חדה, סוגרים ואופים כחצי שעה, מסירים מכסה, על הלחם להשמיע קול של נקישה חלולה. אופים עוד 5 דקות. מצננים על רשת.