11.06.2019
מתכון למלבי מאצ'ה וניל רוטב פטל ושקדים פרוסים קלויים

מלבי מאצ'ה וניל רוטב פטל ושקדים פרוסים קלויים
מרכיבים:
500 מ"ל חלב 3%
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם קונפלור
70 גרם סוכר
20 גרם מאצ'ה (תה יפני)
חצי מקל וניל
לרוטב פטל:
200 גרם פטל
80 גרם סוכר
כפית מיץ לימון
שקדים פרוסים וקלויים
אופן ההכנה:
מלבי מאצ'ה וניל:
שמים בסיר את השמנת, 3/4 כמות החלב, סוכר, חצי מקל הוניל ומביאים לרתיחה קלה.
מערבבים את רבע כמות החלב עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר בהדרגה.
מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומערבבים כ3-4 דקות עד להסמכה.
לאחר מכן מוסיפים את המאצ'ה ומערבבים היטב.
מוזגים לכלי ההגשה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
רוטב פטל:
מוסיפים את המרכיבים לסיר ומערבבים על שהסוכר נמס והרוטב מסמיך.
לפני ההגשה, יוצקים בקעריות אישיות, מוסיפים רוטב פטל ועטרים בשקדים פרוסים קלויים.
המתכון באדיבות גיל-עד דאבוש, יועץ קולינרי של חברת ימה וקדמה