מתכון למלבי מאצ'ה וניל רוטב פטל ושקדים פרוסים קלויים

מלבי מאצ'ה וניל רוטב פטל ושקדים פרוסים קלויים

מרכיבים:

500 מ"ל חלב 3%
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם קונפלור
70 גרם סוכר
20 גרם מאצ'ה (תה יפני)
חצי מקל וניל

לרוטב פטל:
200 גרם פטל
80 גרם סוכר
כפית מיץ לימון

שקדים פרוסים וקלויים

Matcha Classic Grade

אופן ההכנה:

מלבי מאצ'ה וניל:
שמים בסיר את השמנת, 3/4 כמות החלב, סוכר, חצי מקל הוניל ומביאים לרתיחה קלה.
מערבבים את רבע כמות החלב עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר בהדרגה.
מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומערבבים כ3-4 דקות עד להסמכה.
לאחר מכן מוסיפים את המאצ'ה ומערבבים היטב.
מוזגים לכלי ההגשה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.

רוטב פטל:
מוסיפים את המרכיבים לסיר ומערבבים על שהסוכר נמס והרוטב מסמיך.

לפני ההגשה, יוצקים בקעריות אישיות, מוסיפים רוטב פטל ועטרים בשקדים פרוסים קלויים.

המתכון באדיבות גיל-עד דאבוש, יועץ קולינרי של חברת ימה וקדמה

מלבי מאצ'ה וניל רוטב פטל ושקדים פרוסים קלויים