22.04.2019
סוגי מאצ'ה ותה יפני

מאצ׳ה
מאצ׳ה הוא תה ירוק טחון-דק, האהוד ביותר ביפן.
המנהג התרבותי המכונה "טקס תה יפני" מתרכז סביב ההכנה, ההגשה והשתייה של המאצ'ה.
בזמנים מודרניים, מאצ'ה הוכנס לשימוש גם למתן טעם ולצביעה של מאכלים שונים כמו מוצי אטריות, סובה, גלידת תה ירוק ומתוקים יפנים.
מאצ'ה הוא תה ירוק איכותי ביותר הנטחן לאבקה דקה, ואיננו אבקת תה או אבקת תה ירוק.
לתערובות של מאצ'ה ניתנים כינויים פואטיים המכונים צ'אמיי ("שמות תה") על ידי מגדל התה, החנות או מייצר התערובת, או על ידי המאסטר הגדול של מסורת תה מסוימת.
כאשר לתערובת ניתן כינוי על ידי מאסטר גדול יוצא שושלת-יוחסין של מקיימי טקס תה, התערובת מוכרת בתור הקונומי שלו, או התערובת המועדפת.
סוגי תה מאצ'ה
Matcha Classic Grade
פרימיום מאצה – זוכה פרס:
Great Taste Award Winner 2015
Tombo Matcha קלאסי מעולה לשימוש יומיומי
תה בריאות במרקם קטיפתי.
מומלץ לשתות כלאטה, בשייקים או בשייקים ומיצים טבעיים.
Matcha Ceremonial Grade
פרימיום מאצה – האיכות הטובה ביותר של סומק מיצ'ה.
זוכה פרס:
Great Taste Award Winner 2015
תה למומחי מאצ'ה.
מאופיין בצבע ירוק עמוק ויפה, בעל מתיקות מתונה.
לשתות בצורה הטהורה ביותר עם מים חמים.
התה המושלם לטקס תה.
ניחן בסגולות בריאות ונוגדי חמצן.
הבחירה המושלמת כדי להמריץ את המוח ואת הגוף.
לרכישת Matcha Ceremonial Grade
מידות להגשת המאצ׳ה
טקס תה – 1 גרם ל 40 מ"ל מים (חזק)
תה מאצ׳ה רגיל – 1 גרם ל 60 מ"ל מים (בינוני)
מאצ׳ה לאטה – 1 גרם ל 80 מ"ל מים (קליל)
איך להכין תה מאצ׳ה
- נמזוג כפית עם 2 גרם מאצ׳ה ונסנן דרך מסננת קטנה לקערה עגולה.
- נרתיח מים.
עדיף להשתמש במים רכים על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
נשפוך את המים לספל התה על מנת שהמים יתקררו מעט ל- 80 מעלות ומשם לקערת הערבוב. - יש לערבב את המאצה כ- 15שניות בצורת 8 עד הקצפה קלה.
תה יפני
הדבר החשוב ביותר בבישול תה (חליטת תה) הוא טמפרטורת המים ומשך הזמן שהחליטה שוררת במים החמים.
סוגי תה יפני
Bonsai – Genmaicha with Matcha
סוג התה
בונסאי גומנצ׳ה הוא תערובת של תה ירוק ממשפחת הסנצה עם פצפוצי אורז קלוי ופרימיום מאצ׳ה.
תערובת אולטימטיבית לבריאות, הפופולרית ביותר ביפן.
הטעם
בונסאי הוא תה עשיר עם מרקם מלא, שמשרה שלווה על הגוף והנפש.
האורז הקלוי נותן ניחוח של פופקורן מופלא בעוד ה- Matcha וה- Sencha מוסיפים מימד של מתיקות ומרירות עם מרקם מלא ועשיר.
ייטיב ללות אוכל במהלך הארוחה ואחרי.
מתי מומלץ לשתות
אידיאלי לשתות בתחילת היום ולאורך כולו.
המאצה ניחן בנוגדי חמצן טבעי שמגביר את האנרגיה ומרומם.
בעל ערומה עשירה במיוחד.
מרכיבים
תה ירוק סנצה, פצפוצי אורז קלוי ופרימיום מאצ׳ה.
לרכישת Bonsai – Genmaicha with Matcha
Haiku – Hojicha with Ginger
סוג התה
תה ירוק קלוי שהושרה עם זנגביל (ג׳ינג׳ר).
תה בצבע חום זהב.
מרגיע ופופולרי אצל ילדים ומבוגרים ביפן.
הטעם
צלייה של תה ירוק נותן טעם עסיסי, ארצי עם רמזים של קרמל.
הזנגביל המושרה (ג׳ינג׳ר) עוזר להוסיף קצת תבלין ורעננות.
מתי מומלץ לשתות
מושלם אחרי הארוחה ובשעות הערב, מאחר והג׳ינג׳ר עוזר לסייע לעיכול והוא בעל אחוז קפאין נמוך.
מרכיבים
תה ירוק קלוי, אבקת ג'ינג'ר יפנית.
לרכישת Haiku – Hojicha with Ginger

Sakura – Cherry Blossom Kuckicha
סוג התה
תה ירוק בהיר שנעשה באמצעות גבעולי התה ועלי פריחת הדובדבן.
הטעם
תה מושלם להתנסות ראשונה. מרענן וקל.
בעל ארומה של פריחת הדובדבן.
מתי מומלץ לשתות
מומלץ לשתות במהלך כל היום.
מרכיבים
תה ירוק, פריחת עלים הדובדבן, עלי כותרת Kukciha של דובדבן.
לרכישת Sakura – Cherry Blossom Kuckicha
Zen Sencha
סוג התה
המלך של התה ירוק, והסוג הנפוץ ביותר של סנצ'ה.
אזור הגידול: Shizuoka באזור טוקיו.
הוא מיוצר באזור היוקרתי שביפן.
נחשב לתה הבריא ביותר ובעל אחוז נוגדי החמצון הגבוה מכולם, ולכן נחשב ליוקרתי ובעל סגולות רפואיות.
הטעם
תה ירוק מרענן, בעל מתיקות מרירה בצבע ירוק בהיר.
מרקם טבעי של עשבי מרפא עם שקיפות עדינה, המצביע על מוצר פרימיום.
מתי מומלץ לשתות
מומלץ לשתות מהלך כל היום.
הוא יעיל במיוחד לפני אימון כושר כדי לעזור לשרוף קלוריות, ובהגברת המטבוליזם בגוף האדם.
מרכיבים
תה ירוק סנצ'ה.
סאנצ׳ה – בין 70-80 מעלות
הטמפרטורה הנכונה מניבה את הטעם הטוב ביותר לחליטת התה ותעצים את טעמו ברגע שמשתמשים בטמפרטורה הנכונה.
לכן קחו את הזמן להכין תה בצורה הטובה ביותר.
תהליך חליטת תה סאנצ׳ה
יש לחלוט את תה הסאנצ׳ה בטמפרטורה גבוהה למשך 60 שניות על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר.
1 גרם ל 40 מ"ל מים ( 6 גרם ל- 240 מ"ל תה ל- 2 אנשים).
אופן ההכנה
1) יש להביא את המים לרתיחה ולהמתין, 5 דקות של רתיחה יעזרו להעלים את ריח הכלור.
מומלץ להשתמש במים רכים וטריים.
2) לאחר הרתיחה יש לתת למים להתקרר מעט בטרם אנו מוזגים אותם לקנקן התה.
70-80 מעלות יניבו את התוצאות הטובות ביותר.
נמזוג את המים הרותחים לקנקן התה.
3) יש להמתין כ 60 שניות עד שכל עלי התה יפתחו.
Hojicha & Genmaicha
הוגיקה – סאנצ׳ה תה שמתבשל על אש גבוהה.
גומנצ׳ה – תה סאנצ׳ה שמתבשל עם אורז חום.
שני סוגי התה מתבשלים על אש גבוהה על מנת להניב טעם מתקתק, ארומתי ובולט.
יש לבשל בקנקן תה גדול על מנת שהעלים והאורז החום יתרחבו עד לגודל מלא.
אופן ההכנה
לגומנצ׳ה ולהוגיקה יש ארומה מופלאה.
על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר יש להשתמש בקנקן גדול, על מנת שהעלים והאורז יתרחבו לגודל מקסימלי.
1 גרם גומנצ׳ה לכ- 45 מ"ל מים ( 8 גרם ל- 360 מ"ל קנקן ל- 3 אנשים).
1) יש להביא את המים לרתיחה ולהמתין.
5 דקות של רתיחה יעזרו להעלים את ריח הכלור.
מומלץ להשתמש במים רכים וטריים.
2) לאחר הרתיחה יש לתת למים להתקרר מעט בטרם אנו מוזגים אותם לקנקן התה.
70-80 מעלות יניבו את התוצאות הטובות ביותר.
נמזוג את המים הרותחים לקנקן התה.
3) יש להמתין כ- 30 שניות עד שעלי התה והאורז יפתחו ולהוציא את חליטת התה מהמים.
שימו לב: אם משאירים את חליטת התה יותר מ 30 שניות התה עלול להיות מר ופחות מתקתק.