11.04.2019
ארוחה ספיישל במסעדת קיוטו עם שף Marc Matsumoto

במוצ"ש האחרון נערכה ארוחה חגיגית ומיוחדת במסעדת קיוטו KYOTO, אשר אירחה בארץ את שף Marc Matsumoto.
שף Marc Matsumoto הוא שף פרטי מוכר מטוקיו, המתארח בתוכניות טלויזיה.
מארק מייעץ למבחר מסעדות ברחבי העולם ומביא עמו מטבח יפני מודרני וייחודי לו.
במהלך הארוחה הוגשו שש מנות יפניות עם טוויסט של שף מארק מאטסומוטו, אותן ליווה אלכוהול יפני איכותי שמייבאת ארצה מיפן חברת ימה וקדמה.
אלו המנות והאלכוהול שליווה את הארוחה:
Kobujimé – סשימי בר ים עם שמן זית וסומק.
Zukémaguro – סלט עם טונה אדומה במרינדת סויה, בצלצלים מתוקים, כוסברה, עלי בייבי, ברוטב ג'ינגי'ר-שומשום.
לצדן נמזג יוזו סאקה – ליקר הדרים יפני שופע ארומות. 100% יוזו סחוט טבעי על בסיס סאקה פרימיום מקיוטו.
Tataki – פרוסות בשר בקר נא מוגש עם חזרת צנון חרפרפה ועירית, ברוטב פונזו.
לצידה נמזג ניגורי סאקה השלג המושלם – סאקה ניגורי,לא מסונן, לא מדולל חי ונושם. גוף מלא ודומיננטי עם שבבי אורז נעימים לחך, בסיומת מתיקות מתונה ומלטפת. הניגורי הנמכר ביותר ביפן.
Saikyoyaki – סלמון במיסו עם שום מוגש עם בקצ'וי.
לצידה הוגש גוזן פינק גונאמי גינגו – סופר פרימיום סאקה, חצי יבש מעודן. בעל ארומות נעימות של ליצ'י ופירות יבשים, החך עגול עם טעם אגוזי עדין ומשובח.
Sushi – מבחר סושי משובח, אשר דגיו (סלמון, טונה אדומה וילו טייל) הושרו במרינדה מיוחדת ואין צורך לטבול אותם ברוטב סויה או כל רוטב אחר.
המנה כללה שלושה סוגי ניגירי, אשר "תובלו" בטופינג מיוחד:
נגירי סלמון עם קרם אריסה-לימון.
נגירי בר ים קרם ממרח שזיף חמוץ-מלוח.
נגירי טונה עם קרם ג'ינג'ר-בצל.
וארבע יחידות סושי יילו-טייל עם קורן פלקס ואגוזי מלך עטופים באבוקדו.
לקינוח ניתן היה לבחור בין מוס שוקולד עשיר לרול ממולא קרם שוקולד לבן-יוזו ברוטב פירות טרופיים.
לצידו הוגש ליקר שזיפים בני קיקוסוי – שיכר שזיפים יפני מסורתי בדרגת פרימיום. רך ונעים עם ארומות מלטפות של מרציפן.
לחיים טובים!
.